Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Xabi Alonso Real Madrid'den ayrılma sebebini açıkladı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/04/2015 - 21:02 GMT+3

Geçen yıl Real Madrid'den Bayern Münih'e transfer olan Xabi Alonso, İspanya'dan ayrılış sebebiyle ilgili sorulara cevap verdi.

xabi alonso, real madrid

Görsel kaynağı: AFP

Geçtiğimiz sezon sonunda Real Madrid'den sürpriz şekilde ayrılan Xabi Alonso, bir başka Avrupa devi Bayern Münih'in yolunu tutmuştu. Beş yıllık İspanya macerasını sonlandıran 33 yaşındaki oyuncu, Madrid'den ayrılmasının ardında yatan sebepleri FIFA Weekly'ye verdiği röportajda açıkladı.
Bayern Münih'in bu sezon Bundesliga'da ve Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarılı performansta kilit rol oynayan Alonso, geçen sezon Devler Ligi'nde yaşadığı şampiyonluğun ardından hissettiği ayrılık ihtiyacını şu sözlerle anlattı:
"Ezeli rakibimiz Atletico'yu yenip Şampiyonlar Ligi kupasını kazandıktan sonra farklı bir şeyler deneme zamanının geldiğini düşündüm. Ben de Avrupa'nın en iyi liglerinden ve en iyi takımlarından birine giderek yeni bir maceraya atılmaya karar verdim. Kulüple 2016'ya kadar kontratım olmasına rağmen gitmeme izin verdikleri için Real Madrid'e teşekkür ediyorum."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam