Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Birleşik Arap Emirlikleri - Irak : 3-2

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 30/01/2015 - 13:21 GMT+2

Avustralya'da düzenlenen Asya Kupası'nda Irak'ı 3-2 mağlup eden Birleşik Arap Emirlikleri turnuvayı üçüncü olarak bitirdi.

Birleşik Arap Emirlikleri - Irak : 3-2

Görsel kaynağı: Eurosport

Hunter Stadı'nda oynanan Asya Kupası üçüncülük maçında Birleşik Arap Emirlikleri, Irak'ı 3-2 mağlup etmeyi başardı.
Heyecan dozu yüksek olan maça Birleşik Arap Emirlikleri 16. dakikada Ahmed Khalil'in golüyle 1-0 öne geçti. Kalesinde golü gördükten sonra rakip kaleye oyunu yıkmaya çalışan Irak önce 29. dakikada Walid Salem, ardından 42. dakikada Amjad Kalaf'ın golleriyle skoru 2-1'e getirdi ve karşılaşmanın ilk 45 dakikası bu skorla sona erdi.
Birleşik Arap Emirlikleri - Irak : 3-2
Maçın ikinci yarısında ise rüzgar tam tersi esmeye başladı. Beraberlik için bastıran Birleşik Arap Emirlikleri 52. dakikada yine Ahmed Khalil ile bulduğu golle skoru 2-2'ye getirdi. Golden tam üç dakikada sonra Irak'ta Ahmad Ibrahim ceza sahası içerisinde yaptığı hareket sonrası kırmızı kart görürken, Birleşik Arap Emirlikleri'nde penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Ali Ahmed Mabkhout takımını tekrar öne geçirdi.
Bu sonuçla BAE, 1996'da finalde Suudi Arabistan'a kaybettiği final maçının ardından turnuva tarihindeki en iyi derecesini elde etti. Güney Kore ile Avustralya arasındaki Asya Kupası final karşılaşması Sidney kentindeki Avustralya Stadı'nda yarın oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam