Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye istediğini aldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/06/2011 - 08:55 GMT+3

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda Belçika evinde Türkiye ile 1-1 berabere kaldı. Bir haftadır bir puanın yeteceğini belirten Hiddink ve Milliler istediklerini aldı.

türkiye, belçika, kazım, selçuk inan, 2011

Görsel kaynağı: AA

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Belçika 3. dakikada golü buldu. Çağlar’ın hatasında topu alan Witsel, soldan etkili ortaladı ve Ogunjimi iki hamlede topu ağlara yollamayı başardı. Golden sonra da etkisini arttıran Belçika, 8’de yine Ogunjimi ile etkili geldi. Eden Hazard’ın pasında ceza sahasının solunda topla buluşan forvet oyuncusunun vuruşunda Volkan gole izin vermedi.
İlk on dakikadan sonra yavaş yavaş etkili olmaya başlayan Türkiye, topu yere indirip pas yaparak rakibinin hızını kesmeye çalıştı. 21’de sağda topla buluşan Arda Turan rakibini ustaca geçip topu Burak’a aktardı. Spor Toto Süper Lig’de gollerine alıştığımız başarılı oyuncu da düzgün bir vuruşla skora dengeyi getirdi.
1-1’den sonra Belçika maçın başındaki etkinliğini bir daha yakalayamadı. 29. dakikada Ay-yıldızlılar yine Arda ile etkili geldi. Yetenekli orta saha oyuncusu topu yine Burak ile buluşturdu ama genç forvet bu sever istediği vuruşu yapamadı. Devrenin geride kalan kısmında ev sahibi duran toplarla etkili olmaya çalıştı, Türkiye ise kısa paslarla. Ama iki takım da sonucu değiştiremedi ve devre 1-1 sona erdi.
İkinci yarı da ilk devrenin benzeri şeklinde başladı. Daha 46. dakika sona ermeden Hazard’ın orta şut karışımı vuruşu Türkiye kalesinde tehlike yarattı. Bu sefer ilk yarıdakinden daha hızlı maçın başladığını fark eden Türkiye ise topu yere indirerek paslarla topu kontrol etmeye başladı.
Maçın üçte ikilik kısmı geride kalırken Belçika’da Hazard yerini Mertens’e bıraktı. Pozisyon açısından zengin geçen ilk yarının aksine takımlar ikinci devrede kaleye gitmekte zorluk çekti. Türkiye oyunu sahasında kabul etmeye başlayınca Belçika baskısını arttırdı. 74. Dakikada savunmaya yardıma gelen Arda rakibini düşürünce Belçika penaltı kazandı. 11 metreden Witsel topu ağlar yerine üstten auta yollayınca ev sahibi takımın morali bozuldu.
Son 10 dakikaya girmeden Hiddink oyundan Burak ve Selçuk İnan’ı alıp yerlerine Mehmet Ekici ve Mehmet Topal’ı alarak bir haftadır dillendirdiği “Beraberlik bize yeter” söylemini pratiğe döndürdü. Maçın son bölümünde iki takım da rakip kaleye gitmekte isteksiz davranınca mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonuçta Belçika yedi maç sonunda gruptaki puanını 11’e çıkartırken, Türkiye ise altı maç sonunda 10 puan toplamış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam