Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Angela Merkel

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/06/2012 - 18:57 GMT+3

Çeyrek finale çıkan Yunanistan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i diline doladı.

greece

Görsel kaynağı: AFP

Akşam gazetesinin haberine göre, Yunanistan'daki ekonomik krizin 1 numaralı sorumlusu olarak gösterilen Merkel'i hedef alan Goalnews işte bu başlığı atarken, Gavroz gazetesi de 'Merkel hazırlan, sıran geliyor' dedi
Belki de hiçbir ülkenin vatandaşları, başka bir ülkenin başbakanından bu kadar nefret etmemiştir. Yunanlar, Almanya Başbakanı Angele Merkel'e olan kinlerini Avrupa Futbol Şampiyonası üzeninden kustu.
Yunanistan'ın Rusya'yı 1-0 yenip, çeyrek finale çıkması, ekenomik kriz içinde kıvranan ülkeye moral oldu. Komşu basını da bu fırsatı değerlendirip, kemer sıkma politikaları dikte ettiren Almanya Başbakan'ı Angele Merkel'e vurdu. Galibiyet golünü atan Karagounis'e seslenen Goalnews gazetesi, 'Bize Merkel'i getirin' diye başlık attı. Gazete, Merkel'e ayrıca 'Yunanistancığımızı hiçbir zaman 'Euro' Şampiyonası'ndan çıkaramayacaksın' mesajı gönderdi. Goalnews gibi Sport Day Gazetesi'nin de hedefi Merkel'di.
Karikatür malzemesi
Gazete, 'Size borçlu olanlar işte böyle (turu) geçiyorlar!' başlığını attı. Gavroz gazetesinin başlığı daha da ağırdı... 'Merkel hazırlan sıran geliyor' diyen Gavroz, 'İşte size borçlu olanlar böyle tur atlıyor?' dedi.
Prasini Gazetesi'nin başlığı ise Ruslar'a bir göndermeydi: 'This is Greece (İşte Yunanistan!)'.
Sadece başlıklarda değil karikatürlerde de hedef Merkel'di. Merkel'i Nazi selamı veren şeytana benzeten karikatüristler, uçurumun kenarındaki bir Yunan'ı 'Şeytan ya da denizin derin suları' arasında bir seçim yapmak zorunda kalmış şekilde resmettiler ve Karagounis'i kurtarıcı gibi gösterdiler.
İflastan mucizeye
Ekonomisi batan Yunanistan'ın gruptan çıkması Komşu'daki depresif havayı dağıttı. Ancak Karagounis sarı kart cezası nedeniyle çeyrek finalde yok. 120 kez milli olan tecrübeli futbolcu, 'Sarı kart gördüğüm pozisyon penaltıydı. UEFA bu kararlara bir tedbir almalı. Biz doğuştan savaşçıyız' dedi. Öte yandan Rusya'nın hocası Dick Advocaat son maçına çıktı. Hollandalı teknik adam, yeni sezonda ülkesinin takımı PSV Eindhoven'i çalıştıracak.
Smuda istifa etti
Çekler'e elenen ev sahibi ülkelerden Polonya'nın teknik direktörü Smuda, görevinden ayrıldığını açıkladı. 63 yaşındaki teknik adam, 'Bu benim maceramın sonu. Bu 2.5 yıl boyunca gelecekte faydalanacağımız bir takım kurduk. Mükemmel değiller, düşündüğümüz kadar iyi değiller ama bu futbol. Bu acı hapı içmemiz gerekiyor' şeklinde konuştu.
Beni birazcık sevin
Panzerler'İn golcüsü Mario Gomez, İspanya'da Almanya'dan daha fazla takdir edildiğini söyledi. Dedesi İspanyol olan yıldız futbolcu, 'Yurt dışında ülkemden daha fazla takdir ediliyorum' dedi. Almanya'nın efsane isimlerinden Mehmet Scholl, Mario Gomez'i iş ahlakı ve takım etiği konusunda eleştirmişti.
Balotelli oynuyor
İtalya Milli Takımı'nın yıldızı Mario Balotelli, dünkü antrenmanda takımla çalıştı ve İrlanda maçında oynamasına engel bir sakatlığı kalmadı. Manchester City'nin golcüsü, cumartesi günkü antrenmana daha önce ameliyat da olduğu sağ dizindeki sakatlık nedeniyle çıkmamıştı. Bugün yeniden kontrolden geçecek olan İtalyan futbolcunun takımdaki yerini alması bekleniyor
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam