Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

euro 2012 italya

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/06/2012 - 14:51 GMT+3

Çizme yine bir şike skandalı ile sallanırken, bakalım Gök Maviler 2006'da olduğu gibi zafere ulaşabilecek mi?

italya

Görsel kaynağı: Reuters

Savunma futbolunun dünyadaki en iyi temsilcisi olan defans yapmak genetiğinde bulunan İtalya, 2010’daki hayal kırıklığının ardından değişimi seçti. Bu evrimi yönetmesi için de takımın başına Cesare Prandelli’yi getirdi. İtalyan teknik adam elemeleri namağlup olarak tamamlarken 10 maçtan 26 puan çıkardı. Bu da yetmezmiş gibi ekibi bu 10 karşılaşmada kalesinde sadece iki gol görürken rakip fileleri 26 defa havalandırdı.
Elemeler sona erdiğinde her şey yolunda gidiyordu. Bu sezon başında başlayan Çizme’nin futboldaki kanan yarası şike soruşturması büyüye büyüye milli futbolculara kadar gelmesi ise başarının getirdiği pembe tabloyu bir anda kararttı. Criscito’nun kadrodan çıkartılması, Buffon’ın ise kıyısından dönmesi İtalya kampının havasını bozarken buna bir de üst üste gelen sakatlık haberleri eklendi.
Şampiyona öncesi yapılan hazırlık maçlarında alınan kötü sonuçlar ve 11 Ekim 2011’den bu yana gol sevinci yaşamayan Maviler, gruptan çıkmak için ilk maçta İspanya’dan vize almaya çalışacak. Olası bir kötü sonuçta ise ikincilik yolundaki en büyük rakipleri Hırvatistan finaline çıkacak.
1982 ve 2006’daki şike skandalı ile çalkalanan İtalya, kimsenin nasıl olduğunu hala anlamadığı şekilde iki Dünya Kupası’nı da evine götürdüğünü hatırlatmakta fayda var.
Bütün ülke onun ayağına bakıyor
Teknik direktör Prandelli takımın eski yıldızlarına yol verirken sadece birinden vazgeçmedi, Andrea Pirlo. Bu hatayı yapan Milan Teknik Direktörü Allegri’nin şampiyonluğu Pirlo ile beraber Torino’ya gönderdiğini de söylemeden geçmeyelim. Kalesini korumanın yolunu öyle ya da böyle bulacak olan İtalya karşılaşmalardan üç puan ile ayrılacaksa bunu sağlayacak olan kesinlikle Pirlo’dan olacak. Kısacası sadece forvetler değil bütün İtalya 33’lük yıldızın ayağına bakacak.

Verdiği sözü tutacak mı?
Yaratıcı oyuncu eksikliği çeken İtalyan hücumunun bugünü ve yarını ise Mario Balotelli. Yeteneği kimse tarafından tartışılmayan ama sahada ne kadar kalabileceğini de kimsenin kestiremediği Balotelli, bu yönü nedeniyle neredeyse şampiyonaya gelemiyordu. Prandelli’ye verdiği söz ile kadroda kendine yer bulabilen Manchester Cityli yıldız sözünü ne kadar tutarsa İtalya o kadar ileri gidecek.
picture

andrea pirlo

Görsel kaynağı: Eurosport

Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam