Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

ev sahibi ukrayna

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/06/2012 - 00:39 GMT+3

İki ev sahibi olan Avrupa Şampiyonları'nda sadece bir ev sahibi gruptan çıkmayı başardı.

Euro 2012 England Ukraine Walcott Cole

Görsel kaynağı: Reuters

2000 Avrupa Şampiyonası Belçika ve Hollanda tarafından, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Avusturya ve İsviçre tarafından, 2012 Avrupa Şampiyonası Polonya ve Ukrayna tarafından düzenlendi. İki ev sahibinin olduğu bu 3 turnuvada mutlaka ev sahibi takımlar grup aşamasında fire verdi. Euro 2008’de İsviçre ve Avusturya ikisi birden gruplarda elenirken, Euro 2000’de Belçika gruptan çıkamamış Hollanda ise grup lideri olup çeyrek finale kalmıştı. İlk iki turnuvada ev sahipleri İsviçre ve Belçika’nın grubundan A Milli takımımız çeyrek finale çıkmıştı.  Euro 2012’de ise ev sahiplerinden Polonya ve Ukrayna da 3. grup maçları sonunda elenen taraf oldu. 
Donbass Ukrayna'ya yaramadı
Ukrayna Milli Takımı 2009 yılında Donetsk kentinde açılan Donbass Arena stadında 5 maç yaptı. Ukrayna bu 5 maçta 1 beraberlik 4 yenilgi aldı ve hiç kazanamadı. Mircea Lucescu’nun teknik direktörlüğünü yaptığı Shakhtar Donetsk takımının kullandığı Donbass Arena stadında Euro 2012’de Fransa karşısında 2-0, İngiltere karşısında 1-0 kaybeden Ukrayna 2011 yılında hazırlık maçında Fransa karşısında 4-1 kaybetmiş 2010 yılında hazırlık maçında Hollanda ile 1-1 berabere kalmış ve 2010 Dünya Kupası elemelerinde Yunanistan’a 1-0 kaybetmişti.
Asist kralı Gerrard
İngiltere kaptanı Steven Gerrard Euro 2012’de oynadığı her maçta asist yaptı. Gerrard 3 maçta 3 gol pası verirken bu alanda Arshavin ve D.Silva ile birlikte ilk sırada yer alıyor. Fransa maçında Lescott’a İsveç maçında Carroll’a ve Ukrayna maçında Rooney’e asist yapan Gerrard bu 3 golde de sağ kanattan orta yaptı ve ceza sahasında takım arkadaşları kafa vuruşlarıyla fileleri havalandırdı.
Rooney'nin beşinci golü
Cezası nedeniyle ilk 2 grup maçında oynayamayan Wayne Rooney, Euro 2012’de ilk maçında gol attı. Rooney böylece kupa tarihinde 5.golünü atmış oldu. İngiltere adına Avrupa Şampiyonasında en çok gol atan isim ise 7 golle Alan Shearer oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam