Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

isveç fransa euro 2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/06/2012 - 00:04 GMT+3

D Grubu’nda liderliğin favorisi olarak gözüken Fransa'nın iddiasız ve puansız İsveç’ten aldığı mağlubiyeti Uğur Karakullukçu yazdı.

FOOTBALL 2012 Sweden-France (Ribery)

Görsel kaynağı: AFP

B ve C gruplarını gölgesinde kalsa da dengeli bir grup görüntüsündeki son dörtlüde Fransa diğer takımlardan bir adım öne çıkıyordu. Kadroları diğer ekiplere göre hem nitelik hem nicelik açısından üstündü, Blanc takım üstünde mutlak hakimiyete sahipti ve gruptaki en önemli rakipleri İngiltere sakatlıklardan A2 desek yadırganmayacak bir takım haline gelmişti. İsveç maçına 4 puanla çıktıklarında İngiltere beraberliği nazar boncuğundan fazlası değildi ancak Fransa, Kuzeyli rakibine mağlup olunca belki turnuvadan erken çıkış yapmış olmadı lakin liderlik cepte derken kendisini İspanya’nın kucağında buldu.
Blanc, normal 11’ine sadece ön bölgedeki yoğun rotasyonda yer açamadığı Ben Arfa’yı ekleyip Menez’i kenara alarak başladı ancak saha içindeki oyunun temposu alıştığımız Euro 2012 standardına pek de yaklaşmadı. Bir takım pratikte turu garantilemiş ve bir şekilde golü bulup liderliği alacağını varsayarken, diğer taraf ise sadece prestij için sahadayken bu doğaldı ama vasat denilebilecek bir ilk yarının arkası hiç de beklenmedik bir şekilde geldi.
Fransa topa hakim taraf gözükse de üretkenlikten uzaktı ve bulabildiği tek tük şansları da değerlendiremedi. Cezayı kesmek ise bencil olduğu, takıma beklenilen katkıyı veremediği eleştirilerine maruz kalan Zlatan Ibrahimovic’e düştü. Ceza yayına kesilen ortayı jeneriklik bir şut ve golle süsleyen Milanlı yine “Ben buyum” demeyi bildi. Öbür taraftaki İngiltere golü ise Fransa’yı ilk iki adına rahatlatmış olsa da bunun bedeli belki de görünenden de büyük olacak.
Sunderland’le iyi bir sezon geçiren Larsson direkten dönen topu tekrar kaleye zımbalayıp İsveç’e turnuvadaki ilk ve son puanlarını alırken, Hollanda ile İrlanda’yı sıfır çekenler kümesinde yalnız bırakmaktan öteye gidemedi. Üç maçta da ilk golü attılar, eğer biraz daha dirençli olabilseler şu grupta lider bile olmalarına kimse şaşırmazdı. Şimdi sadece Fransızların hafızalarına acı bir anı olarak kalacaklar gibi...
Laurent Blanc’ın öğrencileri bu tatsız sonuç sebebiyle çeyrek finalde İspanya ile oynamak durumunda kalacak. Blanc, gruplar öncesinde amaçları olarak “İspanya’dan eşleşmede kaçmayı” göstermişti. İngiltere beraberliğini stratejik olarak risk almama olarak yorumlasak da bu maçın hiçbir bahanesi yok. Bu şekilde İspanya’ya kalmalarından da hiç memnun olmadığı kesin. Başaltı favorilerden Hollanda sıfır çekip elenmişken adı Almanya ile İspanya’nın arkasında zikredilen ekiplerden biri olan Fransa, liderlik niyetiyle çıkıp Blanc’ın en büyük korkusuyla erken yüzleşti.
Beklentilerin altında grup performansı gösteren iki favorinin mücadelesi çeyrek finallerde spot ışıklarını üzerine çekecek, o kesin…
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam