Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Adiyiah iddia değil gerçek

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/07/2011 - 12:37 GMT+3

Reha Kapsal yönetiminde büyük bir kadro revizyonuna giden Karşıyaka iki isimle anlaşmaya vardı. Bonservisi Milan’da olan Ganalı forvet Dominic Adiyiah’ın kiralanacağı haberleri ise taraftarlar arasında büyük heyecan yarattı. Eurosport.com Türkiye haberi birinci ağza doğrulattı.

Dominic Adiyiah

Görsel kaynağı: Eurosport

23 oyuncuyla yollarını ayırarak bu sezon kutlayacağı 100. kuruluş yıldönümünde Süper Lig’e çıkmayı amaçlayan Karşıyaka. Kardemir Karabükspor’un 37 yaşındaki tecrübeli eldiveni Bülent Ataman ve Adanaspor’dan golcü Özgür Can Özcan’ı kadrosuna kattı.
Daha önce Beşiktaş ve Trabzonspor’un da kalesini koruyan Ataman, İzmir’de Altay ve Göztepe’nin formalarını da giymişti.
Bank Asya 1. Lig'de oynadığı 67 maçta 19 kez fileleri havalandıran Özgür Can Özcan ise Galatasaray, Kayserispor ve Gaziantepspor gibi Süper Lig’in önemli takımlarında forma giymişti.
Asıl bomba Dominic Adiyiah
Mersin İdman Yurdu 58 puanla Bank Asya 1. Ligi 2010-11 sezonunda lider tamamlarken Karşıyaka 17 puan geride 10. sırada yer almıştı. 100. yıl kutlamalarına hazırlanan Kaf Kaf, yeni sezonda pürüz istemiyor. Önceki günlerde İtalya çıkarması yapan Karşıyaka’da ikinci başkan Nazım Torbaoğlu ve futbol şube yöneticisi Gökhan Şensan’ın Milan ve Inter’in yetkilileriyle görüşmesi büyük heyecan yaratmıştı.
O görüşmeden Dominic Adiyiah çıktı
Karşıyakalı yöneticiler Milan Sportif Direktörü Ariedo Braida ile bir araya geldi. Şimdi İzmir’in gündeminde Milan’ın genç yıldızı Ganalı Dominic Adiyiah var. Bonservisi Milan’da olan 22 yaşındaki Ganalı oyuncu, geçen sezon Sırbistan'ın Partizan takımlarında forma giydi. Dominic Adiyiah Gana milli takımında da görev alıyor.
Ödülleri
Gol yollarında son derece yetenekli olan, hücumda bir forvetin durabileceği en can alıcı noktada bitiveren Adiyiah son vuruş ustası. Güçlü fiziği, fırsatçılığı ve golü koklamadaki becerisiyle öne çıkan genç sağ ayaklı yetenek, Karşıyaka’ya transfer olursa bu Bank Asya 1. Lig için de büyük değer üretecek.
Geçen sezon 10 golle en skorer isim Tiago Bezerra’yı takımda tutamayan Karşıyaka için Dominic Adiyiah büyük önem taşıyor. Adiyiah, Mısır’daki 2009 Dünya U-20 Şampiyonası’nda Gana Milli takımının zafere ulaşmasında başrol oynamış ve iki ödülle turnuvaya damga vurmuştu. O dönemde 19 yaşında olan Ganalı oyuncu, attığı sekiz golle turnuvanın en skoreri olmuş ve Altın Ayakkabı’nın sahibi olmuştu. Adiyiah aynı zamanda futboluyla da Altın Top ödülünü almıştı.
Konuyla ilgili Eurosport.com Türkiye’ye açıklamada bulunan Karşıyaka Futbol Şubesi yöneticisi Gökhan Şensan, “Milan kulübüyle her konuda anlaştık. Ancak Adiyiah’ın ikinci lige gelmekle ilgili tereddüdü var. Para konusunda pürüz yok. Gana Milli Takımı’ndaki hocasıyla ilgili bir takım çekinceler doğdu. Adiyiah bize antrenörünün ‘İkinci ligde oynarsan seni milli takıma çağıramayabilirim’ şeklinde konuştuğunu söyledi. Oyuncunun menajeri vasıtasıyla o engeli aşmaya çalışıyoruz. Dominic Adiyiah’ın uçak biletlerini ayırttık. Pazartesi günü İzmir’de olacak. Burada fikrinin değişeceğini umuyoruz” dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam