Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Okay Yokuşlu kimdir?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/06/2011 - 14:39 GMT+3

Altay’ın 17 yaşındaki genç yeteneği Okay Yokuşlu için Fenerbahçe ve Galatasaray kıyasıya bir rekabet içinde. Avrupa'nın büyük kulüpleri de Okay’ı izliyor. Bu sezon genç yeteneğin hocalığını yapan Mehmet Altıparmak ve Coşkun Demirbakan Okay Yokuşlu’yu Eurosport.com Türkiye için değerlendirdi.

okay yokuşlu, altay, 2011

Görsel kaynağı: AA

Altay Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak’ın Okay Yokuşlu değerlendirmesi
"Okay, Zlatan Ibrahimoviç türünde bir oyuncu. Ancak oyunun onun gibi sınırlı bir alanda oynamıyor. İki ayağını da çok iyi kullanıyor. Top saklaması mahir. Havadan toplarındaki kabiliyeti de çok süteyde. Fiziği oldukça güçlü. Boyunun uzunluğu 1.86. Yaşının 17 olması onun için müthiş avantaj. Şu anda patlamaya hazır bomba. Alacak takım çok şanslı. İleride milyon dolarla alınamayacak bir futbolcu olacaktır. Yapması gereken tek şey çok çalışmak. ‘Türk futbolu’nda çok yıldız futbolcu vardı ama olamadan kayboldu. Büyük takımlarda oynamasını çok isterim. Bir kere top Okay’ın ayağına çok yakışıyor. Artık oynayıp deneyim kazanması gerekiyor. ‘Türk futbolu’nun gelecekteki büyük yıldızlarından biri olacaktır."

Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan’ın değerlendirmesi
İlker Yağcıoğlu, Turan Sofuoğlu, Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı gibi ‘Türk futbolu’na çok özel isimler kazandırmış olan Coşkun Demirbakan da Okay Yokuşlu’nun son derece yetenekli bir futbolcu olduğunu vurguladı. Sezon başında Altay’ı çalıştırdığında öğrencisi olan Okay’ın vücudunun biyolojik bir değişim geçirdiğini anlatan Demirbakan, “Okay Bank Asya 1. Lig gibi zorlu bir lige çok erken başladı. Vücudunun kaldırabileceğinden çok daha zorlu bir klasmanda oynadı. İlerde büyük bir yıldız olacaktır. Şu anda vücudunda, organizmasında büyük bir dönüşüm var. O yaştaki futbolcuların hepsinin karşılaştığı bir dönemden geçiyor Okay” ifadelerini kullandı.
Bank Asya 1. Lig’de gol atan en genç oyuncun unvanının sahibi olan Okay Yokuşlu’yu yakından takip edenler kulüpler arasında Bayern Münih, Manchester United, Borussia Dortmund.

Kısaca Okay Yokuşlu
U17 Milli Takımı’nın kaptanlığını yapan ve milli formayı 39 defa giyen Okay Yokuşlu, orta sahada oyunun her iki yönünü de oynayabiliyor. Fuat Yaman, 1994 doğumlu oyuncuyu 2009-2010 sezonunda Altay A takımında oynattı. Profesyonel sözleşme imzaladıktan iki gün sonra Altay formasıyla çıktığı Türkiye Kupası maçında gol sevinci yaşadı. Okay bu başarısıyla, Bank Asya 1 .Lig tarihin gol atan en genç oyuncusu oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam