Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Middlesbrough 7 sezon sonra Premier League'de

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 07/05/2016 - 17:15 GMT+3

Evinde Brighton & Hove Albion ile 1-1 berabere kalan Middlesbrough, Championship'i 2. bitirerek Premier League'e yükseldi.

Cristhian Stuani celebrates after scoring the first goal for Middlesbrough

Görsel kaynağı: Reuters

İngiltere İkinci Ligi'nin (Championship) son haftasında Middlesbrough, sahasında Brighton & Hove Albion ile 1-1 berabere kalarak Premier League'e yükseldi.
Championship'te 46. haftaya 88'er puanla giren Middlesbrough ile Brighton & Hove Albion arasındaki mücadele, Burnley'nin ardından Premier Lig'e doğrudan yükselen ikinci takımı belirledi.
Karşılaşmanın 19. dakikasında Cristhian Stuani'nin golüyle öne geçen ev sahibi Middlesbrough, bu üstünlüğünü koruyamadı. Konuk takımda 55. dakikada eşitlik golünü kaydeden Dale Stephens, 59. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.
Mücadelede alınan 1-1'lik beraberliğin ardından iki takım da puanını 89'a yükseltti. Middlesbrough, iki gollük averaj fazlasıyla ikinci sırayı elde ederek 7 sezon sonra Premier League'in yolunu tuttu.
Middlesbrough fans invade pitch after securing promotion - they're back in top flight for first time since 2009
Geçen hafta Premier League'e çıkmayı garantileyen Burnley ise Charlton Athletic deplasmanında 3-0 galip gelerek puanını 93 yaptı ve sezonu şampiyonlukla tamamladı.
Premier League'e yükselecek son takım, play-off oynamaya hak kazanan Brighton & Hove Albion, Hull City, Derby County ve Sheffield Wednesday arasında yapılacak maçların ardından belli olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam