Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

chelsea manchester city

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/08/2012 - 17:03 GMT+3

Olimpiyat Oyunları’nın gölgesinde, son Premier Lig şampiyonu Manchester City ile Federasyon Kupası kazananı Chelsea Community Shield finalinde karşı karşıya geliyor.

FOOTBALL 2012 Manchester City-Chelsea (Torres et Tevez)

Görsel kaynağı: AFP

15:30’da Villa Park’ta başlayacak mücadele için Manchester City’nin önemli eksikleri bulunurken, Chelsea’de çok fazla sorun göze çarpmıyor.
Geçen sezon Premier Lig’de şampiyonluğa ulaşarak 45 yıl sonra bu sevinci yaşayan City’de Gareth Barry ve Micah Richards karşılaşmada forma giymeyecekler. Karın kaslarında bir sakatlığı bulunan Barry, Euro 2012’yi de kaçırırken; Micah Richards da bilek sakatlığı nedeniyle Büyük Britanya ile Olimpiyat Oyunları’nda mücadele etme şansından olmuştu. Euro 2012’de final oynayan David Silva ve Mario Balotelli’nin de karşılaşmaya yedek kulübesinden başlaması beklenirken, Vincent Kompany’nin baldır sakatlığı Belçikalı oyuncunun forma giyme şansını azaltıyor.
Chelsea’de ise Werder Bremen’den yeni transfer edilen Marko Marin dışında önemli eksik bulunmuyor. Alman oyuncunun diz sakatlığı oynaması için sorun teşkil ederken, Di Matteo’nun takımının geri kalanı sahada olacak.
Robin van Persie’nin olası transferi hakkında konuşan Manchester City Teknik Direktörü Roberto Mancini, “Onu transfer etmemiz için sadece 20 gün kaldı ve ben bu ihtimali çok yüksek görmüyorum. Aynı zamanda oyuncular hakkında konuşmam çok doğru değil çünkü Chelsea ile çok önemli bir maça çıkacağız. Odaklanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Chelsea ile sözleşme uzatan Roberto Di Matteo ise, geleceği speküle edilen Daniel Sturridge için, “Daniel kadromuzun önemli bir parçası ve bize vereceği çok şey var. Gelişimini tamamlayıp bizim için kilit bir oyuncu kimliğine bürünmesini bekliyorum. Sturridge’in yeteneği birkaç pozisyondan fazlasını oynayacak kadar var ve kendisi basına santraforda forma giymek istediğini deklare etti. 9 numara pozisyonunda rekabetin ne denli yoğun olduğunu biliyorsunuz. Sezon başladığında neler olacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam