Eurosport
Arjantin güle oynaya finalde
Tarafından
Yayınlandı 22/06/2016 - 08:52 GMT+3
Ev sahibi ABD karşısında zorlanmadan galip gelen Messi ve arkadaşları, Copa America'da adlarını finale yazdırdı.
Lionel Messi s'envole avec l'Argentine - Copa America 2016
Görsel kaynağı: AFP
Copa America yarı finalinde ev sahibi ABD'yi 4-0 mağlup eden Arjantin, turnuvanın ilk finalisti oldu.
Maç boyunca rakibine adeta nefes aldırmayan Güney Amerika ekibinde gol perdesini açan isim henüz 3. dakikada Ezequiel Lavezzi oldu. Bu golün asistini yapan Messi, 32. dakikada kazanılan frikikte topun başına geçti ve harika bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.
İlk yarısı Arjantin'in 2-0 üstünlüğüyle son bulan karşılaşmanın ikinci yarısında sahne sırası Higuain'e geldi. 28 yaşındaki futbolcu 50 ve 86. dakikalarda kaydettiği golle takımına 4 farklı üstünlüğü getirdi.
1993'te elde ettiği şampiyonluğun ardından 3 kez finalde kaybeden Arjantin, turnuvanın 100. yılında bu şanssızlığını kırmak istiyor.
Benzer Konular
Reklam
Reklam