Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Senegal-Fildişi Sahili: 1-1 / Sow attı, Drogba Brezilya vizesini kaptı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 17/11/2013 - 15:19 GMT+2

Dünya Kupası Afrika Elemeleri playoff turu rövanş maçında Senegal ile berabere kalan Fildişi Sahili, ilk maçtaki avantajını korudu ve Brezilya vizesini aldı.

drogba

Görsel kaynağı: Eurosport

Rövanş karşılaşması Senegal'in cezası nedeniyle Fas'ta oynandı. Mücadele, Fenerbahçeli Moussa Sow ile Salomon Kalou'nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlandı. İlk maçı 3-1 kazanan Didier Drogba'lı Fildişi Sahili, skor avantajını korumayı başararak tur atlayan taraf oldu.
Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Maça yedek kulübesinde başlayan Moussa Sow, 65. dakikada Dame N'Doye'nin yerine oyuna dahil oldu. Sow, oyuna girdikten yalnızca 12 dakika sonra sessizliği bozan isim oldu. Senegal'in kazandığı penaltıda topun başına geçen Sow, fileleri havalandırarak ülkesini ümitlendirdi.
Dünya Kupası vizesi için bir gole daha ihtiyacı olan Senegal, son dakikalarda aradığı golü bulabilmek için tedbiri iyice elden bıraktı. 90+3'te gole çok yaklaşan Senegal bu fırsattan yararlanamadı. Karşılaşmanın son anlarında sahneye çıkan Salomon Kalou, Fildişi Sahili adına eşitlik golünü atarak Brezilya vizesini mühürleyen isim oldu.
Playoffta daha önce oynanan karşılaşmada, Emenike'nin forma giydiği Nijerya Etiyopya'yı 2-0 mağlup ederek Dünya Kupası'na gitme hakkı kazanmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam