Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Messi yoksa galibiyet yok

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 07/09/2016 - 12:11 GMT+3

Yıldız oyuncunun forma giymediği maçlarda Arjantin'in galibiyet yüzdesi bir hayli düşüyor.

Lionel Messi

Görsel kaynağı: AFP

Bu yaz düzenlenen Copa America'da Şili'ye kaybedilen final mücadelesinin ardından milli takımı bıraktığını açıklayan Lionel Messi'yi kararından vazgeçirmek için, Arjantin Cumhurbaşkanı dahil olmak tüm ülke seferber olmuş, nihayetinde yıldız oyuncu milli takıma geri dönmüştü.
Arjantin'in 2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'ndeki performansı göz önüne alındığında, bu çabaların hiç de yersiz olmadığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Zira Tangocular, Messi'den yoksun çıktığı beş maçın sadece birinde galibiyet sevinci yaşayabildi.
Geçtiğimiz sezonun ilk bölümünde dizinden sakatlık geçiren Messi, bu sebeple ülkesinin Güney Amerika Eleme Grubu'nda oynadığı ilk 4 maçta forma giyemezken, bu maçlarda Arjantin evinde ağırladığı Ekvador'a 2-0 yenilmiş, Paraguay ve Brezilya'yla ise berabere kalmıştı. Arjantin bu periyotta sadece Kolombiya'yı 1-0 mağlup ederek ilk 4 maçını 5 puanla kapatmıştı.
Daha sonra Messi'nin kaptanlığında 3 maça çıkan Arjantin, sırasıyla Şili, Bolivya ve Uruguay'ı mağlup etmeyi başardı. Ancak geçtiğimiz gün oynanan Venezuela maçında Messi yine sakatlığı sebebiyle forma giymedi ve karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi. Böylelikle Arjantin, yıldız oyuncusundan yoksun çıktığı 5 maçta toplam 9 puan kaybetti.
8. maçların geride kaldığı Güney Amerika Eleme Grubu'nda 15 puanı bulunan Arjantin, Uruguay ve Brezilya'nın ardından 3. sırada yer alıyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam