Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Almanya ile Gana 2-2 berabere kaldı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 22/06/2014 - 00:10 GMT+3

Dünya Kupası G Grubu karşılaşmasında Boateng kardeşleri karşı karşıya getiren mücadelede Almanya ile Gana 2-2 berabere kaldı ve puanlar paylaşıldı.

Prince - Boateng

Görsel kaynağı: Eurosport

Continental'in katkılarıyla;
Dünya Kupası G Grubu karşılaşmasında Almanya ile Gana 2-2 berabere kaldı.
Maçın ilk dakikalarında ilk golü bulma telaşıyla aceleci bir oyun sergileyen Almanya, son paslarda yaptığı hatalarla Gana kalesini fazla tehdit edemedi.
İlk yarı boyunca Mario Götze ve Thomas Müller'le bir kaç pozisyon yakalayan Almanya bu pozisyonlardan istediği sonuçları alamayınca ilk yarı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
İkinci yarı ilk yarıya oranla daha temposuz başlasa da fitili ateşleyen gol fazla gecikmedi.
51. dakikada Thomas Müller'in sağ kanattan yaptığı ortaya iki Ganalı oyuncunun arasından kafayı vurmayı başaran Götze Almanya'yı 1-0 öne geçirmeyi başardı.
Ancak Almanlar'ın gol sevinci sadece 3 dakika sürdü.
54. dakikada Afful'un sağ kanattan yaptığı ortaya harika bir kafa vuruşu yaparak meşin yuvarlağı uzak direğe gönderen Andre Ayew, skora eşitlik getirdi.
Karşılıklı gollerin ardından adeta tempo patlaması yaşanan oyunda goller gelmeye devam etti.
63. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve atılan ara pasla topla buluşan Asamoah Gyan, şık bir plase vuruşuyla Manuel Neuer'i avlamayı başardı ve Gana bu golle öne geçti.
Kalesinde gördüğü ikinci golden sonra iki oyuncu değişikliğine birden giden Almanya'da Klose ve Schweinsteiger oyuna dahil oldu ve işler tekrar değişti.
71. dakikada sol kanattan kullanılan Toni Kroos'un kornerine oyuna 2 dakika önce dahil olan Klose kafayı vurdu ve maça tekrar eşitlik geldi.
Kalan dakikalarda özellikle Almanya çok net pozisyonlar yakalasa da iki takım da başka gol bulamadı ve karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sona erdi.
Maçta Per Merthasacker Almanya formasıyla 100. maçına çıkarken, Miroslav Klose attığı golle Dünya Kupası'ndaki gol sayısını 15'e çıkardı ve Brezilyalı Ronaldo'nun rekorunu egale etmeyi başardı.
Stat: Castelao
Hakemler: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (Brezilya)
Almanya: Manuel Neuer, Jerome Boateng (Dk. 46 Shkodran Mustafi), Mats Hummels, Per Mertesacker, Benedikt Höwedes, Philipp Lahm, Sami Khedira (Dk. 70 Bastian Schweinsteiger), Toni Kroos, Mesut Özil, Mario Götze (Dk. 69 Miroslav Klose), Thomas Müller
Gana: Fatawu Dauda, Harrison Afful, John Boye, Jonathan Mensah, Kwadwo Asamoah, Sulley Muntari, Mohammed Rabiu (Dk. 78 Emmanuel Badu), Christian Atsu (Dk. 72 Mubarak Wakaso), Andre Ayew, Kevin Prince Boateng (Dk. 52 Jordan Ayew), Asamoah Gyan
Goller: Dk. 51 Mario Götze, Dk. 71 Miroslav Klose (Almanya), Dk. 54 Andre Ayew, Dk. 63 Asamoah Gyan (Gana)
Sarı kart: Dk. 90+4 Sulley Muntari (Gana)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam