Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'ten vatandaşlarına mesaj var

Eurosport Türkiye

Güncellendi 11/06/2014 - 12:10 GMT+3

2014 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahibi Brezilya'nın Devlet Başkanı Dilma Rousseff, siyasi görüşleri ne olursa olsun, tüm Brezilyalıları milli takımlarını desteklemeye davet etti.

Dilma Rousseff, Sepp Blatter, 2014, world cup, Brazil 2014

Görsel kaynağı: AFP

Devlet televizyonundan Brezilyalılara seslenen Rousseff, hükümetin yarın başlayacak Dünya Kupası için fazla bütçe ayrıldığı yönündeki eleştirileri reddetti. Finallerin inşaat çalışmaları sırasında yolsuzluk yapıldığı iddialarını yalanlayan Rousseff, "Dünya Kupası için 11,5 milyar dolar harcandı. Turnuva için harcanan her miktar, denetim kuruluşları tarafından titizlikle inceleniyor" dedi.
Rousseff, organizasyonun ülke altyapısı için uzun dönemi kapsayacak bir miras bırakacağını, hesaplamalar sırasında usulsüzlüğe rastlanması halinde ise sorumluların bulunarak olabilecek en yüksek cezaya çarptırılacağını da vurguladı.
Brezilyalılara siyasi görüş ve tutumları ne olursa olsun ulusal takımlarını desteklemesi çağrısında bulunan Rousseff, "Finallerin organize edileceği 12 kente gelen ziyaretçilere karşı nazik, anlayışlı ve misafirperver davranılacağından eminim. Ziyaretçiler, Brezilya'nın tarihi ve doğasından etkilenecek" diye konuştu.
Dünya Kupası düzenlemenin zorlu ve masraflı bir süreç olduğunu vurgulayan Rousseff, finaller boyunca toplumun huzurunu kaçıracak eylemlerde bulunanların en şiddetli şekilde cezalandırılacağını kaydetti.
FIFA Dünya Kupası finalleri, evsahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında yarın yapılacak açılış maçıyla başlayacak.
Bu arada kupanın ilk karşılaşmasının yapılacağı Sao Paulo kentinde maaşlarının yükseltilmesi amacıyla grev yapan işçiler dün greve geçici bir süre ara verme kararı aldıklarını açıklamıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam