Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Dünya Kupası'na damga vurabilecek genç yıldızlar

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 11/06/2014 - 20:00 GMT+3

Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası öncesi birçok genç yıldız kendi ülkelerinin kadrolarında yer buldu. İşte futbolseverlerin merakla beklediği Dünya Kupası resitaline damga vurması beklenen yıldız futbolcular.

Dünya Kupası genç futbolcular

Görsel kaynağı: Eurosport

ADNAN JANUZAJ
picture

Januzaj

Görsel kaynağı: Eurosport

Dünya Kupası’na sayılı günler kala bütün futbolseverlerin merakla beklediği takımlardan biri hiç kuşkusuz Belçika Milli Takımı. Dünya Kupası elemelerinde grubunda bulunan Hırvatistan, İskoçya gibi takımları geride bırakan Belçika, Brezilya’ya namağlup olarak gidiyor. Uzun dönemdir alt yapısına verdiği önem ile büyük bir yol kateden Belçika, Dünya Kupası’nın en tehlikeli takımlarından biri. Yaş ortalaması düşük futbolcu kadrosuyla harika bir takım görüntüsü çizen Belçika’nın kadrosu ise yıldızlarla dolu. Bunlardan biri ise Manchester United’da bu sene yıldızı parlayan Adnan Januzaj.
16 yaşından beri Manchester United forması giyen Adnan Januzaj’ın babası Türk annesi Kosovalı kendisi ise Belçika doğumlu. Milli takımlar için deyim yerindeyse “Transfer dönemini” başlatan Adnan Januzaj’a İngiltere, Türkiye, Belçika, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan milli formayı giydirmek istiyordu. Sir Alex Ferguson’un takıma kattığı ama hiç oynatmadığı Januzaj, David Moyes yönetiminde parladı. Kırmızı şeytanların kötü geçen sezonunda oynadığı futbol ile göz dolduran Januzaj geçen ay tercihini yaparak Belçika Milli Takımı forması giydi.
Geleceğin yıldızı olarak lanse edilen ve daha 19 yaşında olan Adnan Januzaj kariyerindeki ilk milli takım maçına ise Lüksemburg ile oynan hazırlık maçında çıktı. Oyun stili olarak Manchester United’ın eski yıldızı Ronaldo’ya benzetilen genç futbolcu ayaklarına hakim ve hızlı bir futbolcu. Adam eksiltme yeteneği üst düzey olan ve verdiği ara pasları ile forvetleri golle buluşturan Januzaj için Belçikalı futbolseverlerin beklentisi çok fazla. Daha 19 yaşında olmasına rağmen bu denli büyük bir sorumluluğun verildiği Januzaj takımında maestro görevini üstlenecek.
Dünya Kupası’ndaki en genç futbolculardan biri olan ve Belçika teknik direktörü Marc Wilmots’un Dünya Kupası kadrosuna dahil ettiği Januzaj’ın göstereceği performans gerçekten akıllarda soru işareti bıraktırıyor.
PAUL POGBA
picture

Pogba

Görsel kaynağı: Eurosport

Fransa’nın hırçın çocuğu Pogba kariyerinde ikinci defa Dünya Kupası’nda mücadele edecek. Daha önce Fransa Milli Takımı ile 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nı kazanan takımda yer alan ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Pogba ortasahanın dinamosu. Hem ofansif hem defansif özellikleri yüksek olan 21 yaşındaki Fransız hırsı ile takımına büyük güç katacak. Oyun stili olarak Yaya Toure’ye benzetilen Pogba’ya uzun bacak boyu ve süratli olmasından dolayı Juventus’taki takım arkadaşları tarafından "Ahtapot Paul” lakabı takıldı. Ofans hattında yaratıcı bir oyun sergileyen Pogba genç yaşına rağmen güçlü bir fiziğe sahip. Bugüne kadar A Milli Takım seviyesinde gol atmayı başaramayan Pogba ilk deneyimini Brezilya’da yaşamak istiyor. İsviçre, Ekvador ve Honduras ile aynı grupta yer alan Fransa’da teknik direktör Didier Deschamps’ın Pogba’ya gözünü kırpmadan forma vermesi bekleniyor.
RAHEEM STERLING
picture

Sterling

Görsel kaynağı: Eurosport

Bu sezon Premier Lig’de şampiyonluğu kıl payı kaçıran Liverpool’un hücum hattının en önemli isimlerinden biri olan Sterling, İngiltere Milli Takımı antrenörü Roy Hodgson’ın gözünden kaçmadı. Kısa boyuna rağmen güçlü bir fiziği olan Sterling, topla beraber hızlanması ve ceza sahasına çaprazdan yaptığı sürpriz koşularla defansın korkulu rüyası oldu. Geçirdiği harika bir sezonu Dünya Kupası ile taçlandırmak isteyen Jamaika asıllı Sterling’in göstereceği performans İngiliz taraftarlar tarafından merak konusu. Daha 19 yaşında olmasına rağmen her iki kanatta da görev yapabilen Sterling, başarılı top kontrolleri ve disiplinli oyunu ile Dünya Kupası’na damga vurması bekleniyor. Liverpool’dan takım arkadaşı Sturridge ile milli takımda da beraber oynayacak olan Sterling eğer Rooney ile birlikte Brezilya’da uyumlu bir görüntü sergilerse çok canlar yakacaktır.
NEYMAR JR
picture

Neymar

Görsel kaynağı: Eurosport

Geleceğin Pele’si olarak adlandırılan ve daha 22 yaşında olmasına rağmen Brezilya Milli Takımı ile Konfederasyon Kupası’nı kazanmasının dışında birçok bireysel başarıya da imza atan Neymar Dünya Kupası’nda takımının en büyük kozu olacak. Brezilya Milli Takımı’nda daha önce Pele, Ronaldinho gibi efsanelerin giydiği 10 numarayı taşıyacak olan Neymar ülkesinde düzenlenecek bu turnuvada herkesin hedefinde olacak. Bütün gözlerin kendisinde olacağının farkında olan ve genç yaşına rağmen bu sorumluluğu üstlenen Neymar bu sezon formasını giydiği Barcelona ile kupasız geçen bir sezonun acısını çıkarmak istiyor. Brezilya’nın uçan adamı Neymar hiç kuşkusuz kariyerinin ilk Dünya Kupası’nın ülkesinde düzenlenecek olmasından dolayı üst düzey bir performan gösterecektir.
Kanat ve forvet bölgesinde forma giyen ve topla yaptığı cambazlıklarla rakiplerini şaşkına çeviren Neymar, Konfederasyon Kupası’nda aldığı “Altın Top” ödülünü bu sefer Dünya Kupası’nda alması kimseyi şaşırtmaz. 22 yaşında olmasına rağmen dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen yıldız futbolcu Scolari’nin vazgeçilmezi olacaktır.
MEMPHIS DEPAY
picture

Depay

Görsel kaynağı: Eurosport

Robben, Sneijder ve Robin van Persie gibi yıldızlar karması Hollanda Milli Takımı’na sezon boyunca gösterdiği performans ile girmeyi başaran Depay bütün büyük kulüplerin transfer listesinde bulunuyor. Takımı PSV ile harikalar yaratan ve 12 gol atan 20 yaşındaki yeni yıldız adayını teknik direktör Louis van Gaal Brezilya’ya götürüyor. Her iki kanatta da görev yapabilen ve bir anda hızlanarak topla yaptığı driblingleri ile çok kolay adam eksiltebilen Depay’ın en çok sevdiği şey ise kaleye şut çekmek. Oyun stili bakımından Hollanda’nın diğer bir yıldızı Robben’e benzetilen top canbazının Dünya Kupası’na damga vurması bekleniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam