Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Şili, Hollanda'ya 2-0 mağlup oldu ve grubu 2. sırada tamamladı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/06/2014 - 21:21 GMT+3

Hollanda, karşılaşmanın son bölümlerinde bulduğu gollerle ünlü Şilili şair Pablo Neruda'yı üzecek bir skor alarak rakibini 2-0 mağlup etti.

Hollanda Leroy Fer'in golüyle güldü

Görsel kaynağı: Eurosport

Continental'in katkılarıyla;
Dünya Kupası B Grubu son karşılaşmasında Hollanda, Şili'yi 2-0 mağlup ederek grubu 3 galibiyetle tamamladı.
Başlama vuruşundan son düdüğe kadar iki takımın da pek bir varlık gösteremediği karşılaşmada Hollanda, istediğini almayı başaran taraf oldu.
İlk dakikalara pas hatalarıyla başlayan Hollanda, bir pas trafiği oluşturamayınca sahaya istediği oyunu bir türlü yansıtamadı.
İlk yarıda taraftarları heyecanlandıran bir pozisyon yaşanmayınca devre golsüz eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıya oyuna Bousejour'u alarak başlayan Şili galibiyete ihtiyacı olduğu maçta hücum hattını kalabalıklaştırdı.
Ancak beraberliğin grup liderliği için yeterli olduğu Hollanda ilk etapta defansı düşününce Şilili futbolcular kalabalık Hollanda defansında bir açık bulamadılar.
Alexis Sanchez'in bireysel çabalarıyla yarattığı birkaç tehlike dışında önemli bir gol şansı bulamayan Şili, Hollanda'nın duran toptan bulduğu golle geriye düştü.
77. dakikada sağ kanattan paslaşarak kullanılan köşe vuruşunda Janmaat topu bekletmeden ceza sahasına ortaladı. Arka direğe gelen topu oyuna 2 dakika önce giren Leroy Fer çok iyi takip etti ve topun geldiği tarafa yaptığı şık kafa vuruşuyla Hollanda'yı öne geçirdi.
Golle birlikte üstündeki şoku üzerinden çabuk atan Şili beraberlik golü için baskısını arttırdı. Ancak bir türlü istediği fırsatı yakalayamayan Şilili futbolcular skoru değiştirmeyi başaramadı.
Maçta son sözü söyleyen ise Depay oldu.
90+2. dakikada Robben'in sol kanattan getirdiği topta boş pozisyonda kale ağzında topu ağlara gönderen Depay farkı ikiye çıkardı ve Hollanda sahadan 2-0 galip ayrıldı.
Hollanda bu galibiyetle üç grup karşılaşmasını da kazanmayı başardı ve B grubunu lider tamamladı. İlk iki maçını kazanmasının ardından bu maçta Hollanda'ya boyun eğen Şili ise grubu 6 puanla ikinci sırada tamamladı.
Stat: Corinthians Arena
Hakemler: Bakary Gassama (Gambia), Evarist Menkouande (Kamerun), Felicien Kabanda (Ruanda)
Hollanda: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Nigel De Jong, Dirk Kuyt (Dk. 89 Terence Kongolo), Wesley Sneijder (Dk. 75 Leroy Fer), Arjen Robben, Jeremain Lens (Dk. 69 Memphis Depay)
Şili: Claudio Bravo, Gary Medel, Francisco Silva (Dk. 70 Jorge Valdivia), Gonzalo Jara, Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Marcelo Diaz, Eugenio Mena, Felipe Gutierrez (Dk. 46 Jean Beausejour), Alexis Sanchez, Eduardo Vargas (Dk. 81 Mauricio Pinilla)
Goller: Dk. 77 Leroy Fer, Dk. 90+1 Memphis Depay (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 25 Francisco Silva (Şili), Dk. 64 Daley Blind (Hollanda)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam