Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Matthaus'tan "değişim" çağrısı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 28/06/2018 - 15:02 GMT+3

Alman futbol efsanesi, Dünya Kupası'nda hayal kırıklığı yaratan milli takımda bir şeylerin değişmesi gerektiğini söyledi.

Lothar Matthäus

Görsel kaynağı: Imago

Geçtiğimiz gün Güney Kore'ye 2-0 mağlup olarak 2018 Dünya Kupası'na erken veda eden Almanya'da şaşkınlık sürüyor.
Son şampiyon unvanıyla katıldıkları turnuvada hayal kırıklığı yaratan panzerlerde teknik direktör Joachim Löw başta olmak üzere takımın birçok ismi eleştiri bombardımanından nasibini aldı. Tepkisini ortaya koyan isimlerden biri de ülke futbolunun sembol isimlerinden Lothar Matthaus.
1990 Dünya Kupası'nda o dönemki adıyla Batı Almanya ile şampiyonluğa ulaşan Mathaus, Joachim Löw ve oyuncularının takım ruhunu kaybetmiş bir görüntü ortaya koyduklarını belirterek "Dört yıl önce Brezilya'da her şey çok güzeldi. Ancak Rusya'da işler tersine döndü. Milli takımın buradaki performansı Almanya standartlarına ulaşamadı." değerlendirmesinde bulundu.
Gelinen noktada teknik direktör Löw ile devam edilip edilmemesine ilişkin tercihi de sorulan 57 yaşındaki futbol adamı, "Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki, bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Löw veya hangi futbolcu hata yapmışsa, bunun sorumluluğunu almalı." diye konuştu.
Joachim Löw'ün Almanya Milli Takımı'yla 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam