Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Çeyrek final bileti Quaresma'dan!

Eurosport Türkiye

Güncellendi 26/06/2016 - 00:52 GMT+3

İkinci turda uzatmaya giden bir diğer maç Portekiz ve Hırvatistan arasında oynandı. Galibi belirleyen golü ise 117. dakikada Ricardo Quaresma attı.

La joie de Quaresma, qui a libéré le Portugal contre la Croatie

Görsel kaynağı: AFP

Lens kentinde oynanan Portekiz-Hırvatistan maçının galibi uzatma dakikalarında belli oldu. 90 dakika boyunca kaleye isabetli şutun atılmadığı maçta galibiyet golünü ise Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma attı.
87. dakikada Jose Mario'nun yerine oyuna dahil olan Quaresma, 117.dakikada Ronaldo'nun ortasında topu ağlara yolladı ve Portekiz'i çeyrek finale taşıdı.
Portekiz Milli Takımı ile 100. maçına çıkan Nani ise 120 dakika sahada kalırken, Portekiz'in golünde büyük pay sahibi oldu.
116 dakikada kaleye şut yok
Karşılaşmada kaleye atılan ilk isabetli şut 116. dakikada Cristiano Ronaldo'nun ayağından geldi.
8 yıl sonra...
Takımını çeyrek finale taşıyan Ricardo Quaresma, Portekiz formasıyla 8 yıl aradan sonra resmi bir maçta gol attı. 32 yaşındaki futbolcu son golünü Euro 2008'de Çek Cumhuriyeti'ne atmıştı.
Portekiz damgası
Hırvatistan'ı eleyerek çeyrek finale çıkan Portekiz, 6 turnuva üst üste çeyrek finale çıkarak Avrupa Şampiyonası'nda devam eden en uzun seriye sahip oldu. İberya temsilcisi Euro 1996'dan beri her turnuvada çeyrek finale ulaşmayı başardı.
Rakip Polonya
Portekiz'in Hırvatistan'ı elemesiyle beraber Euro 2016'daki ilk çeyrek final eşleşmesi de belli oldu. Fernando Santos yönetimindeki Portekiz'in rakibi İsviçre'yi eleyen Polonya. İki takım arasındaki maç 30 Haziran perşembe günü Marsilya'da TSİ 22:00'de oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam