Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Schweinsteiger rekoru golle kutladı

Eurosport Türkiye

Güncellendi 13/06/2016 - 00:47 GMT+3

C Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna ile karşılaşan Almanya, Shkodran Mustafi ve Bastian Schweinsteiger'in golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Mustafi - Germany-Ukraine - Euro 2016 - LaPresse

Görsel kaynağı: Eurosport

C Grubu'ndaki ikinci maçta Almanya ve Ukrayna karşılaştı. Beklenen oyunu sahaya yansıtamayan Almanya, fazla pozisyon üretemediği gecede Shkodran Mustafi ve Bastian Schweinsteiger'in golleriyle turnuvaya 3 puanla ayrıldı.
Almanya, milli takım adına ilk golünü kaydeden Mustafi'nin tek golüyle galip gelirken, Süper Lig'de forma giyen Mario Gomez ve Lukas Podolski maça yedek kulübesinde başladı ve ilerleyen dakikalarda Joachim Löw tarafından tercih edilmedi.
Schweinsteiger rekoru egale etti
90. dakikada Mario Götze'nin yerine oyuna giren Bastian Schweinsteiger, 14. kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giydi ve Philipp Lahm'ın rekorunu yakaladı. Deneyimli futbolcu bu başarısını 90+2. dakikada attığı golle taçlandırdı. Schweinsteiger'in turnuvadaki son golü Euro 2008'de Türkiye karşısındaydı.
Almanya ilk maçlarda kaybetmiyor
Almanya bu galibiyetle beraber Avrupa Şampiyonaları ilk maçlarındaki yenilmezlik serisini sürdürdü. 12. turnuvasını oynayan Panzerler ilk maçlarının yedisini kazanırken, beş beraberlik aldı.
Maçın özeti
Almanya, 19. dakikada Shkodran Mustafi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Panzerlerin kazandığı serbest vuruşu Toni Kroos altıpas içine gönderdi. Başarılı defans oyuncusunun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu, Almanya: 1 - Ukrayna: 0.
36. dakikada Jerome Boateng, Evgen Konoplyanka'nın soldan ortasında ters bir vuruş çıkardı, kaleye yönelen topu aynı oyuncu son anda çizgiden çıkardı ve golü önledi.
İlk yarı bu skorla sona ererken, 2. yarıda her iki takım da net gol pozisyonları yakaladı.
Gol ise 90+3'te Bastian Schweinsteiger'den geldi. Mesut Özil, soldan son direğe indi, ortasını altıpas sağ içine gönderdi. 90'ıncı dakikada oyuna giren Bastian Schweinsteiger'e sadece topu boş ağlara göndermek kaldı, Almanya: 2 - Ukrayna: 0
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam