Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Basın özetleri: Beşiktaş

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 25/02/2011 - 09:51 GMT+2

1960’ların futbolu ve Schuster mucizesi! Ankaragücü, Fenerbahçe ve Dinamo Kiev. Size ne hatırlatıyor, sarı-lacivert bir kabusu mu? Buna rağmen Kartal’ın hakkı Kartal’a. Beşiktaş, kazanılan 23 ülke puanının 14.5’ini tek başına topladı. Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri...

guti, beşiktaş, dinamo kiev

Görsel kaynağı: Reuters

HÜRRİYET
“Schuster mucizesi” Rakipleri “60’ların futbolunu oynuyolar” diye eleştiren Alman hocanın Beşiktaş’ı, bir haftada 12 gol yedi. Schuster, Kiev bozgunu sonrasında umutsuz konuştu. “Kiev’e bir mucizeyi gerçekleştirmek için geldik” dedi rövanşta da fark yedi
SABAH
“Sarı-lacivert kabus” Beşiktaş’ın Dublin rüyası bitti. İnönü’de 4-1 kazanan D.Kiev, evinde de Kartal’a fark attı. Ankaragücü ve Fenerbahçe ile birlikte 12 günde sarı-lacivertli rakiplere dört maçta da yenilen Beşiktaş, toplamda 13 gol yedi.
“Bernd Schuster alay konusu oldu” BERND SCHUSTER
Beşiktaş, dün gece Avrupa Ligi’ndeki bütün maçları Almanya’da dönüşümlü yayınlayan SKY analında spikerlerin espri konusu oldu. Alman Sky kanalının spikeri, teknik direktör Schuster'e geçmiş olsun rakısı gönderdi; 4. gol sonrası "Beşiktaş savunması için artık yorum yapmayı bıraktım" dedi. Bobo da Alman spikerlerin eleştirilerinden nasibini fazlasıyla aldı: Beşiktaş, Bobo için 20 milyon avro fiyat biçmiş. Bu paraya im alır onu?
HABERTÜRK/HT SPOR
Kartal, Kiev’den yine fark yedi, “Dünya kulübü” olma yolunda ilerleyen Beşiktaş’ı rezil eden hoca da mu menşeti hak etti: Schuster Raus* Taraftarın hislerine tercüman olalım: Sayın Schuster, bir dediğin iki edilmedi. Takım yıldızlarla donatıldı, milyon avro’lar saçıldı. Raporunla önce Fatih'in sonra sembol 'Deli' İbrahim'in kalemi kırıldı. Kulübün sahibi taraftar ise demokratik hakkını kullanıp sana bir kez isyan etti "Bağıran evine gitsin" savunman geldi. Sonuç ortada... Beyaz yok, siyah çok hocam. Sizce kim eve gitmeli?
*Raus: Dışarı
“Kar topuna orta parmak” Kiev'de Guti'yi çıldırtan bir olay da yaşandı. İspanyol oyuncu ikinci yarıda kenara gelirken Dinamo Kiev taraftan kar topu attı. Bir hayli üzgün ve sinirli görünen Guti de buna orta parmak hareketi yaparak yanıt verdi.
FANATİK
“Kartal’ın hakkı Kartal’a!” 2011 yılında Türkiye’nin Avrupa arenasındaki tek takımı olmayı başaran Beşiktaş, ülke puanına büyük katkı sağladı. Siyah-beyazlılar, 23 puanın 14.5’ini tek başına topladı. Bursaspor, ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 1 puanla son sırada bitirdi. Fenerbahçe önce Devler Ligi sonrasında da Avrupa Ligi'nde ön elemeleri geçemedi. Trabzonspor ile Galatasaray da, yine ikinci büyük organizasyonda gruplara kalamadan noktayı koydular. Şu an UEFA ülke sıralamasında Türkiye, 35.050 puanla 10. Sırada ve gelecek sezon da Avrupa Kupaları’na 5 takımla katılabileceğiz.
“Lost Galacticos” Kartal’ın Avrupa semalarındaki uçuşu İnönü’deki 4-1’lik yenilgiyle sekteye uğramıştı ama az da olsa umudumuz vardı. Tamam tur mucize gibi görünüyordu ancak yıldızlar topluluğu bir takım bu kadar kolay teslim olmamalıydı. Kiev gecesi eziyet gibiydi, maçın son bölümleri ‘Bitse de gitsek’ temposunda oynandı! İşin daha trajik tarafı, Beşiktaş’ın vedasıyla hiçbir Türk takımı Mart ayını göremedi. Geçen hafta belirtmiştik, Schuster ve ekibi için de tek hedef kaldı: Ziraat Türkiye kupası...
“Buz devri” Beşiktaş dondu kaldı, Kiev’in eksi 10 derecelik soğuğunda UEFA Avrupa Ligi’ne havlu attı. Kartal’ın Avrupa macerasını sürdürmesi mucize olurdu. İlk maçtaki hezimetin ardından prestij mücadelesine çıkan siyah-beyazlıiar, henüz 3. dakikada Vukojevic'e izin verdi. İkinci yarıda Yarmolenko farkı ikiye çıkardı. Gusev ve Shevchenko'nun golleri, ikinci faciaya çanak tuttu.
VATAN
4-1’de tur zaten gitmişti. Ama biz en azından iyi futbol bekliyorduk. Fakat Kartal yine 4 yedi ve Kiev’den de şu mesaj çıktı: Auf Wiedersehen* Schuster. 130 milyon avro’luk takımla UEFA’da da komik duruma düşen Alman hoca, “Burada futbol 1960 model, Avrupa’da görürsünüz” dedi ama takke düştü, kel göründü! Schuster’in ömrü kelebekten daha az!
*Auf Wiedersehen: Güle güle
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam