Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

FA Cup uzatmalarda Kırmızı Şeytanlar'ın

Eurosport Türkiye

Güncellendi 21/05/2016 - 22:34 GMT+3

FA Cup finalinde Manchester United, normal süresi 1-1 biten maçta Crystal Palace'ı uzatma bölümünde 2-1 yenerek kupayı kazandı.

Manchester United players celebrate FA Cup win over Crystal Palace

Görsel kaynağı: Reuters

Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında baskılı oynayan Manchester United, girdiği pozisyonları gole çeviremedi ve ilk yarı golsüz sona erdi.
İkinci yarıya da baskılı başlayan Manchester United, golü bulamadı. Maçın 78. dakikasında sahneye çıkan Jason Puncheon, Crystal Palace'ı 1-0 öne geçirdi. Londra temsilcisi bu golün sevincini yaşarken, 81. dakikada Wayne Rooney'nin başlattığı atağı Juan Mata tamamladı ve skora 1-1'lik eşitlik geldi. Kalan sürede iki takım da gol bulamadı ve finalin normal süresi 1-1'lik eşitlikle tamamlanarak, maç uzatmaya gitti.
Uzatma bölümünde ilk yarının son dakikasında Manchester United, 10 kişi kaldı. Maçın 105+1. dakikasında Chris Smalling hakem Mart Clattenburg tarafından ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyundan atıldı.
İlk uzatma devresinde gol sesi çıkmazken, ikinci uzatma bölümünde tempo arttı. Karşılaşmanın 110. dakikasında, 10 kişi kalan Manchester United golü buldu. Sağ kanattan Antonio Valencia'nın getirdiği topu ceza sahası içinde şık bir vuruşla bitiren Jesse Lingard, Manchester United'ı 2-1 öne geçirdi.
Kalan bölümde Crystal Palace'ın beraberlik çabası yeterli olmadı ve Manchester United kupayı müzesine götürdü.
Manchester United böylelikle 19. kez yer aldığı finalde 12. defa kupayı kazanarak Arsenal'i yakaladı ve kupayı müzesine en fazla götüren iki takımdan biri oldu.
Crystal Palace ise tarihinde ikinci kez finalde yer aldığı kupayı yine kazanamadı. Londra temsilcisi daha önce de Manchester United'a yenilerek finalde kupayı kaybetmişti.
Öte yandan, Manchester United'ın kupayı kazanmasına Premier Lig'i 7. sırada bitiren West Ham United da sevindi. Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, kupayı Manchester United'ın almasıyla, UEFA Avrupa Ligi'nde gelecek sezon ön eleme oynama hakkı kazandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam