Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

U20 Dünya Kupası - Temsilcilerden kura değerlendirmesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/04/2013 - 16:01 GMT+3

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek olan FIFA U20 Dünya Kupası kura çekimi hakkında 16 ülke temsilcisi görüşlerini belirtti.

U20 Dünya Kupası kura çekimi.

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Okon'a göre tüm rakipler güçlü
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından C Grubu'nda Ay yıldızlı takımla eşleşen Avustralya Milli Takımı'nın Teknik Direktörü, Paul Okon eşleşmeleri değerlendirdi.
Okon tüm rakiplerinin güçlü olduğunu ifade ederken, ''Türkiye ile aynı grupta olmaktan dolayı mutluyuz. Oyuncularımız için önemli bir mücadele olacak. Rakibimiz bizden ne kadar ilerideyse başarımız da o kadar büyük olur. Hedefimiz iyi futbol oynamak. Umuyorum ki bir sonraki tura çıkacağız.'' dedi.
Türkiye'nin tutkulu bir futbol ülkesi olduğuna değinen teknik direktör açıklamasında, ''Türkiye'nin bütünüyle turnuvaya ne kadar kendini verdiğini göreceğiz.'' sözlerine yer verdi.

Kolombiya kupayı hedefliyor
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından C Grubu'nda yer alan Kolombiya Milli Takımı'nın Menajeri Claudio Javier Cogollo eşleşmeleri değerlendirdi.
Cogollo kuradan çok memnun olduğunu belirterek, ''Türkiye en güçlü rakibimiz. Ama turnuvaya devam etmek için şansımız da var.'' dedi. Tüm rakiplerini yenerek U-20 Dünya Kupası'nı evlerine götürmek istediklerini dile getiren Cogollo, ''Bunu yapabileceğimizden eminim. Burada geçirdiğim sürede anladım ki Türkiye harika bir ülke. Bu turnuvayı kazanmak için inanılmaz derecede motive olmuş durumdayız.'' açıklamasını yaptı. Kolombiyalı çalıştırıcı Türkiye'ye gitmeden önce, Fransa'da Toulouse'daki turnuvada mücadele edeceklerini ekleyerek sözlerini noktaladı.
Gochez'e göre en güçlü rakip Türkiye
C Grubu ekiplerinden El Salvador'un Milli Takımlar Sorumlusu Ernesto Gochez eşleşmeleri değerlendirdi.
Turnuvanın en zor ve güçlü grubunda olduklarını söyleyen Gochez, ''Türkiye'nin en güçlü rakibimiz olacağını düşünüyorum.'' dedi. Eşleştikleri takımların oyunlarına yakın tarzdaki takımlarla hazırlık maçları yapacaklarını belirten Gochez, ''Turnuvanın sonunda burada güzel tecrübeler edinip herkesin üzerinde iyi bir etki bırakmak istiyoruz. Organizasyonun iyi olmasını bekliyoruz. Türkiye gibi güzel bir futbol ülkesinde keyifli günler geçireceğimizden şüphemiz yok.'' ifadelerini kullandı.
Küba kendini kanıtlamak istiyor
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından B Grubu'nda Güney Kore, Nijerya ve Portekiz'le eşleşen Küba'nın Takım Görevlisi Raul Gonzalez eşleşmeleri değerlendirdi.
Çok ilginç bir gruba düştüklerini belirten Gonzalez, ''Kağıt üzerinde Portekiz'in en güçlü, en önemli rakibimiz olduğunu söyleyebiliriz ama sahaya çıkmadan hiç bir şey belli olmaz. Rakiplerimiz çok güçlü ama biz de güçlü bir takımız. '' ifadelerini kullandı. Mümkün olduğunca çok hazırlık maçı yapmak istediklerini ileten Gonzalez, ''Herkese bu seviyede iyi futbol oynayabileceğimizi göstermek ve saygı gösterilen bir takım olmak istiyoruz.'' açıklamalarına, Türkiye'nin harika bir ülke olduğunu ve nefis bir turnuvanın kendilerini beklediğini söyleyerek sözlerini noktaladı.
Şili hatırlanarak ayrılmak niyetinde
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından E Grubu'nda İngiltere, Irak ve Mısır ile eşleşen Şili'de yardımcı antrenör Leonardo Zamora, zor bir grupta olduklarını belirtti.
Rakiplerinin hepsinin oldukça güçlü olduğunu söyleyen Zamıra, ''Oynayabildiğimiz kadar maç yapıp iyi bir hazırlık süreci geçirmek istiyoruz. Kazanmaya alışmış bir takım olmak için çalışıyoruz. Kupayı kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Bunu başaramazsak bile onurlu bir şekilde veda etmek istiyoruz. '' ifadelerini kullandı. Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu da sözlerine ekleyen Şilili antrenör, ''Türkiye'de insanlar futbol için deliriyor. Bir dünya kupası için önemli veriler bunlar. Türkiye'den güzel hatırlanarak dönmek istiyoruz.'' dedi.
Tsanas: Buraya gelmek bile çok önemli
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından D Grubu'nda Meksika, Paraguay ve Mali ile eşleşen Yunanistan'ın Teknik Direktörü Konstantino Tsanas, turnuvaya katılmanın kazanmaktan daha önemli olduğunu savundu. Şu andan itibaren Dünya Kupası'nın son turunda olduklarını ifade eden Tsanas, ''Artık iyi takım kötü takım ayrımı yok. Hedefimiz buraya gelmekti. Bu yüzden takımımızı şimdiden başarılı görebiliriz. Yunanistan futbolu için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar. Bu yaş grubu için böyle bir turnuvaya katılmak çok önemli.'' açıklamalarını yaptı.
İngiltere çok iddialı
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından E Grubu'nda Yunanistan, Irak ve Mısır ile eşleşen İngiltere'nin Teknik Direktör'ü Peter Taylor iddialı konuştu.
Gruplarının belli olmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Taylor, ''Turnuva başlayana kadar rakiplerinizin durumundan %100 emin olamazsınız. Profesyonel bir şekilde turnuvaya hazırlanacağız. Tüm rakiplerimize saygımız sonsuz.'' dedi. Olabildiğince organize bir futbol oynamak istediklerini söyleyen eski 21 yaş altı milli takımı çalıştırıcısı Taylor, ''Bol gol atarak rakiplerimize zor anlar yaşatmak niyetindeyiz. İyi bir başlangıç yaparsak oldukça ileriye gidebiliriz. Maçlar boyunca hücumcu bir takım olmak için çalışacağız. Turnuvanın ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin bu turnuvaya ev sahipliği yapmak için çok çalıştığını gördük.'' ifadelerini kullanarak ne kadar iddialı olduklarını gösterdi.
Fransa İstanbul'da kalacak olmaktan mutlu
Türkiye'de yapılacak U-20 Dünya Kupası'nda çekilen kuraların ardından A Grubu'nda İspanya, Gana ve Amerika Birleşik Devletleri ile eşleşen Fransa'nın Genç Milli Takımlar Direktörü Willi Sagnol, zor bir grupta olduklarını belirtti. Türkiye'nin harika bir futbol ülkesi olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sagnol, '' Grubumuzdan oldukça memnunuz. İlk üç maçta İstanbul'da kalacağız. Bu turnuvada avantajımıza olabilir.'' dedi. Her yaş grubunda sık sık İspanya ile eşleşmelerine esprili bir şekilde yanıt veren Sagnol, ''İspanya ile eşleşerek gitgide dostluğumuzu pekiştirdiğimizi söyleyebilirim. '' ifaladerini kullanırken bir sonraki tura çıkacak iki takımdan biri olmak istediklerini sözlerine ekledi.
Çok iyi bir takıma ve tecrübeli bir çalıştırıcıya sahip olduklarını ileten Bayern Münih'in eski sağ beki, ''Yapabileceğimizin en iyisini yapıp iyi bir Dünya Kupası geçirmek istiyoruz. Rakiplerimiz, İspanya ve Almanya gibi turnuvada kazanmak için oynayacağız.'' diyerek açıklamalarını noktaladı.
''Zor bir gruba düştük''
Irak Teknik Direktörü Hakeem Shakeer, 2013 FIFA U-20 Dünya Kupası grup kuralarını değerlendirdi. E Grubu'nda, Şili, İngiltere ve Mısır ile Gana'dan birisiyle eşlesen Irak'ın en zorlu gruplardan birisinde olduğunu belirten Shakeer sözlerine şöyle devam etti: ''Her takımın amacı bir üst tura adını yazdırmak. Mısır dışındaki takımlar hakkında çok bir bilgim yok. Umarım kendi amaçlarımızı gerçekleştireceğimiz bir turnuva olur. Türkiye çok güzel bir ülke ve eminim ki yerel yöneticiler güzel bir turnuva organize edecektir.''
''Kuradan mutlu ve umutluyum''
2013 FIFA U-20 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Güney Kore'nin teknik direktörü Lee Kwang Jong; Küba, Portekiz ve bir Afrika Kıtası temsilcisi ile eşleştikleri grubu değerlendirdi. Kuranın kendisini mutlu ettiğini belirten Kwang Jong; grupta denk takımların mücadele edeceğini belirtti. Mayıs ayında Toulon turnuvasına katılarak hazırlanacaklarını belirten tecrübeli teknik adam bu hazırlık sürecinde özellikle fiziksel olarak iyi noktaya gelmeyi umduklarını belirtti. Lee Kwang Jong ayrıca Türkiye'nün harika güzelliklere sahip bir ülke olduğunu söyledi.
''Hedefimiz kupayı kazanmak''
Mali Genel Sekreteri Moussa Kanoute, FIFA U-20 Dünya Kupası kura çekimini değerlendirdi. Takım olarak amaçlarının başarılı olmak ve kupayı kazanmak olduğunu ifade eden Kanoute; ayrıca Türkiye'den övgü ile bahsetti. Türkiye'deki turnuva sırasında diğer ülkeler ile iyi ilişkiler geliştirmek istediklerini ifade eden Malili futbol adamı, Türkiye'deki misafir perverliğin üst düzeyde olduğunu ve ayrıca taraftarların da çok sıcak kanlı olduğunu belirtti.
''Maç maç düşüneceğiz''
Meksika U-20 teknik direktörü Juan Carlos Ortega, Türkiye'de düzenlenecek olan U-20 Dünya Kupası'nın grup kuralarını değerlendirdi. Bilindiği üzere Meksika şampiyonada D Grubu'nda Yunanistan, Paraguay ve bir CAF temsilcisi ile mücadele edecek. Güzel bir grupta yarışacaklarını belirten Carlos Ortega, maçlara adım adım yaklaşmanın kendileri için önemli olduğunu vurguladı. Takım olarak farklı bir tarzları olduğunu vurgulayan çalıştırıcı, ayrıca maçlarda farklı taktiksel uygulamalar deneyebileceklerini belirttii. Türk haklının futbol tutkusuna da dikkat çeken Juan Carlos Ortega yazı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
''İyi bir hazırlık yapacağız''
Paraguay genç milli takımlar kordinatörü Enrique Landaida 2013 FIFA U-20 Dünya Kupası kura çekimini yorumladı. D Grubu'nda mücadele edecek Paraguay'ın şansının yüksek olduğunu ifade eden Landaida; Dünya Kupası için Avrupa'da uzun bir hazırlık kampı yapacaklarını belirtti. Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu ve organizasyonun harika olduğunu ifade eden Paraguaylı yönetici; şampiyonanın kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
''En zorlu gruba düştük''
2013 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda Fransa, ABD ve bir CAF temsilcisi ile mücadele edecek olan İspanya'nın teknik patronu Juan Carlos Gomet Perlado, kendilerinin en zorlu grupta olacaklarını söyledi. ABD'nin ve Fransa'nın çok güçlü takımlar olduğunu vurgulayan Parlado; turnuvaya kadar her ay belli aralıklarla takım olarak buluşup özel idmanlar yapacaklarını ve birkaç tane de hazırlık maçı oynayacaklarını söyledi. Türkiye'ye gelene kadar maksimum seviyeye ulaşmak istediklerini ifade eden İspanyol teknik adam 2008'de Antalya'da oynanan Avrupa Şampiyonası'nın harika düzenlendiğini ve aynı güzelliğin 2013'te de olacağına emin olduğunu söyledi.
''Kuralar bizi motive etti''
2013'te Türkiye'de düzenlenecek U-20 Dünya Kupası grup kuralarını değerlendiren Uruguaylı delege Juan Verzeri, kendileri için kuranın iyi ve motive edici olduğunu söyledi. Takımları pek iyi tanımadıklarını ifade eden Verzeri ancak turnuvaya kadar yeteri kadar bilgi toplamak için vakitlerinin olduğunu söyledi. Turnuva öncesinde hazırlık maçları yapacaklarını ifade eden Uruguaylı yetkili, özellikle Avrupa ve Amerika kıtasından takımlarla hazırlanmak istediklerini söyledi.
Türk yetkililerinin çok iyi bir turnuva hazırlayacaklarını umduğunu söyleyen Verzeri, turnuvanın gerçek bir festival gibi geçmesini umduğunu ifade etti.
''Evimizde kazanmak istiyoruz''
Türkiye U-20 Milli Takımı teknik direktörü Feyyaz Uçar, kura çekimi sonrası açıklamalarda bulundu.Uçar, kura çekimi sonrası yaptığı açıklamada ''Rakiplerimiz yetenekli oyunculara sahipler. Avusturalya'yı seyretme şansı bulamadım. Onları da kasetlerden takip edeceğiz. Güzel bir grupta olduğumuzu düşünüyorum. El Salvador ve Küba gibi takımlar ilk kez katılıyor. Biz, Onların heyecanını tecrübemizle avantaja çevireceğiz. Turnuvayı kazanmak istiyoruz'' dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam