Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fener, İtalya'da güldü

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 22/08/2011 - 00:38 GMT+3

Fenerbahçe, İtalya'da oynadığı hazırlık maçında Palermo'yu 3-2 mağlup etmeyi başardı. Sarı-lacivertlilerin gollerini Baroni, Serdar Kesimal ve Uğur Boral kaydederken, 44. dakikada Andre Santos kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

fenerbahçe, dia, bilica

Görsel kaynağı: AA

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Palermo ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, mücadeleye "Volkan Demirel, Orhan Şam, Serdar Kesimal, Andre Santos, Fabio Bilica, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Miroslav Stoch, Alex de Souza, Mamadou Niang" 11'iyle başladı. Ellerinde İtalyanca, "Palermo'ya 2011-2012 sezonunda başarılar dileriz" pankartıyla sahaya çıkan Fenerbahçeli oyuncular bu jestten ötürü Palermolu taraftarlardan alkış aldı.
Renzo Barbera Stadyumu’nda oynanan mücadeleye Palermo etkili başladı. Daha atak bir görüntü çizen İtalyan ekibi, savunmanın hatasından yararlanan Zahavi'nin attığı golle 16. dakikada öne geçti.
Golden sonra iki takım arasında daha dengeli bir oyun göze çarparken, Alex'in nefis pasında ceza sahasına giren Baroni, 34'te eşitliği sağladı. 1-1
Bu golden beş dakika sonra ceza sahası içinde karambolde topla buluşan Serdar Kesimal düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti. 2-1
İlk yarı bu skorla bitecek gibi görünürken, Palermo Martinez'in penaltıdan attığı golle maça tekrar eşitliği getirdi. Penaltı pozisyonunda rakibini düşüren Andre Santos kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
İkinci yarının başında da Palermo hücumda daha efektifti. Aykut Kocaman ikinci 45 dakikaya girilirken çeşitli değişiklikler yaptı ve Mehmet Topuz, Miroslav Stoch ve Emre Belözoğlu'nun yerine Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Caner Erkin sahaya sürdü.
Özellikle devre arasında oyuna giren Miccoli'nin sürüklediği ataklarda ev sahibi bol bol pozisyona girse de, gerek savunmanın başarısı gerek rakip forvetlerin beceriksizliği sebebiyle aradığı golü bulamadı.
Oyuna Alex de Souza'nın yerine dahil olan Sezer Öztürk'ün kullandığı serbest vuruşa çok iyi yükselen Uğur Boral, 77. dakikada Fenerbahçe'yi bir kez daha öne geçirdi. Uzun bir süre sakatlıklardan çok çeken Uğur galibiyet golünü atarak moral kazandı.
Bu golden sonra iki takım da çeşitli pozisyonlar yakalasa da maçta başka gol olmadı ve Fenerbahçe, Palermo'yu hazırlık maçı kapsamında 3-2 yenmeyi başardı.
Maçtan notlar:
-37 bin seyirci kapasiteli Renzo Barbera Stadı'nda 7 bin 801 biletli seyirci tribünlerde yer aldı.
-Fenerbahçe, maç öncesi sahaya rakibine yeni sezonda başarılar dileyen bir pankartla çıkması, tribünlerde büyük alkış aldı.
-Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım ile Yasemin Merçil ve kulüp müdürü Serkan Acar, karşılaşmayı protokol tribününden takip etti.
-Karşılaşmayı, Sicilya'da 3 aylık turizm stajına gelen 50 kadar Türk öğrenci de izledi. Öğrenciler, Türkiye ve Fenerbahçe lehine yaptıkları tezahüratlarla dikkati çekti.
-Palermo maçı kadrosunda sol bacağından sakatlığı bulunan Semih Şentürk ile özel çalışmalarına devam eden Diego Lugano ve milli takıma çağrılan genç oyuncu Recep Niyazi yer almadı.
-Fenerbahçe'nin yarın öğlen saatlerinde özel uçakla Almanya'nın Bremen kentine geçmesi bekleniyor.
-Sarı-lacivertli takımın, 23 Ağustos Salı günü Osnabrück Arena'da, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Alman ekibi Werder Bremen ile ''Devler Ligi''ne hazırlık kapsamında yapacağı özel maçla yurtdışındaki hazırlık çalışmalarını tamamlayıp, yurda döneceği bildirildi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam