Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Futbolun imajı düştü"

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/08/2011 - 15:50 GMT+3

Türkiye’nin yarın Estonya ile yapacağı hazırlık maçı öncesinde Guus Hiddink ve Serdar Kesimal basın toplantısı düzenledi. Hollandalı teknik adam, şike soruşturması nedeniyle Türk futbolunun imajının zedelendiğini söyledi.

guus hiddink

Görsel kaynağı: AA

Teknik direktör Guus Hiddink’in basın toplantısının önemli satırbaşları şu şekilde oldu:
“Estonya’yı ciddiye alıyoruz”
“Yarın oynayacağımız maç, hazırlık maçı ama önemsiyoruz. Bu tarz maçlarda prestij ve skor özel önem taşıyor. Herkesin bildiği gelişen olaylardan ötürü kadroya davet ettiğimiz oyuncular çekişmeli maçlar oynamadan milli takıma geldiler. Ben isterdim ki temmuz ayından oyuncularım iyi hazırlanıp maç kondisyonu kazanıp bu maça gelsinler. Bu yüzden Estonya maçını çok ciddiye alıyoruz.”
“Futbolun imajı düştü”
“Arkadaş sohbetlerinde bana ilk sorulan soru, Türkiye’deki kulüp futbolunda neler olduğu hakkında. Bu nadir görülebilen bir olaydı. Yaşananlar kulüp futbolumuzun imajını aşağı çekti. Ama ben Türkiye’yi savunmaya çalıştım. Elimde savunmama kaynak olacak belgeler yoktu, o yüzden sözlerimle ve yapabileceğim kadarıyla bunu yapmaya çalıştım. Milli takıma, Türk futbolunun imajını olumluya çevirme konusunda büyük görev düşüyor.”
"Almanya maçında kötüydük"
"Nuri ve Mesut Özil isimleri çok bireysel örnekler. İnşallah Nuri orada başarılı olur ve bu başarısı milli takım performansına olumlu yansır. Almanya maçını kaybettik ve kötü oynadık. Daha sonra takımı gençleştirmeye gittik. Tamamen bir maçın 90 dakikasında güzel oynuyoruz diyemem. Ama Belçika maçında genç takımın başarılı olması iyiydi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. Geçiş dönemi diye adlandırdığımız dönemde çok olumsuz bakmamalıyız. Almanya ve Azerbaycan maçlarında çok kötü oynadık. Onu da göz önünde bulundurmalıyız."
"TFF'nin hatası yok"
"Şike soruşturmasıyla ilgili çok fazla yorum yapılıyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu süreçte kusurlu olduğu bir durum olmadı. Hiçbir hatası yok şu anda federasyonun. Kısa sürede önlemler de aldılar. Konuyla ilgili karar verilsin, daha sonra sonuçlarıyla ilgili adım atmayı tercih ederim. Benim Hollanda basınının sorduğu soru " Sizin görev yaptığınız dönem içinde, şike konusuna karışmış olursa milli takım, bu kanıtlanırsa ne yaparsınız?" şeklindeydi. Ben de yetkililerden aldığım yetki doğrultusunda, böyle bir şey olmadığı için en de böyle bir cevap verdim. 2006’dan önce milli takımla ilgili bir iddia atılmıştı. Onu ben de okudum. Benim söylediklerimin onunla alakası yok. Benim dönemimde de Azerbaycan maçı oldu. Demek ki yapmış olsalar bile iyi yapamamışlar demek ki."
Estonya değerlendirmesi
"Öncelikle Estonya ile ilgili olarak, 2014 Dünya Kupası Elemeleri'ndeki rakibimiz. Hazırlık maçı oynamak doğru mu dendi. Kuzey takımlarıyla oynamak farklı oluyor. Onlar daima diri oluyorlar. Kendilerini takımlarına tamamen adayan futbolculardan oluşuyorlar. Savaşçı bir ruha sahipler.
Umarım 90 dakika boyunca iyi bir performans sergileyebiliriz. Çünkü maçın belirli bölümlerinde parlıyoruz, ama son 20-25 dakika kala bir düşüş yaşıyoruz. Bu beni resmi maçlarda endişelendiriyor. Umarım bunu yenmeyi başarırız. Taktiksel anlamda farklı varyasyonlar deneyebiliriz. Elbette güçlü bir orta saha önceliğimiz. İki üç forvetle oynayacağız. Rakibin hatasını beklemek yerine, rakibi hataya zorlayacak oyun tarzıyla oynuyorlar."
Galatasaray'dan neden sekiz oyuncu var?
"Ligi neden sekizinci bitirdiklerini tahmin etmek zor. İki güç teknik adam değişikliği yaptılar. Galatasaraylı oyuncular kabiliyetlerinin altında performans gösterdiklerini düşünebilirler. Onların milli takım performanslarından memnunum. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar."
Kesimal: Şu anda hazır değiliz
Fenerbahçeli Serdar Kesimal ise şu an hazır durumda olmadıklarını söyleyerek, “ Kazakistan maçına daha bir ay var. Hazırlık maçları ve kampları yapacağız. İlk maçımızın Kazakistan’a karşı olması bizim için avantaj. Kazakistan, kağıt üstünde Belçika’dan daha zayıf bir ekip” dedi.
Şike soruşturmasıyla da ilgili konuşan Kesimal, “Milli takımdayız, bunları düşünmek istemiyoruz. Benim tek söylemek istediğim, biz Fenerbahçe kulübü olarak bu süreçten daha güçlü çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam