Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rashford'ın idolü Ronaldo

Eurosport Türkiye

Güncellendi 13/11/2017 - 12:29 GMT+3

İngiliz futbolcu, çocukluğunda hayranlıkla izlediği Brezilyalı golcünün kariyer gelişimindeki önemini dile getirdi.

England's Marcus Rashford has a long-term love of Brazilian football

Görsel kaynağı: PA Sport

2018 Dünya Kupası'na hazırlık amacıyla yapılacak özel maçta 14 Kasım Salı günü Brezilya'yı konuk edecek olan İngiltere'de maça ilk 11'de çıkması beklenen Marcus Rashford, sambacıların efsane golcüsü Ronaldo'yu idol olarak benimsediğini söyledi.
2002-03 sezonundaki Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmesinde Manchester United'ın ilk maçta 3-1 mağlup olduğu Real Madrid'i rövanşta 4-3 mağlup etmesine karşın elendiği maçı Old Trafford'da izlediğini söyleyen Rashford, "O sırada henüz 5 yaşındaydım ve bir Manchester United taraftarı olarak hayatımda canlı izlediğim ilk maç oydu. Ronaldo hat-trick yaparak tribündeki herkesi kendine hayran bıraktı. O aynı zamanda ağabeyimin favori futbolcusuydu. Evde onun gollerini izleyerek büyüdük ve yaptıklarını taklit etmeye çalıştık." diye konuştu.
Luis Nazario Ronaldo da Lima
Ronaldo'nun daha önce kendisi hakkında söylediği "cesur, hızlı, topla arası iyi" gibi olumlu sözlerin kendisini memnun ettiğini belirten 20 yaşındaki Rashford, "Ronaldo gibi kariyeri kupalarla dolu üst düzey bir oyuncudan böyle güzel sözler duymak harika. Özellikle sahada serbestlik tanınındığında onun yaptıklarını izlemek büyük bir keyifti. Bu şekilde kalitesini en iyi şekilde ortaya koyabiliyordu. Benim de tercihim sahada serbest oyuncu olarak yer almak." ifadelerini kullandı.
Bu sezon Manchester United formasıyla çıktığı 18 resmi maçta 7 gol ve 6 asiste imza atan Marcus Rashford, İngiltere Milli Takımı'yla da 14 maçta 2 kez fileleri havalandırmayı başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam