Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

türkiye portekiz özet

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 02/06/2012 - 14:00 GMT+3

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında hazırlık maçları yapan A Milli Futbol Takımı, bugün Portekiz'e konuk oluyor. Lizbon'daki mücadele saat 21:45'te başlayacak. Milliler, akşam karşılacağı Portekiz'e 47 yıldır gol atamıyor.

türkiye, emre, arda, sevinç, milli takım

Görsel kaynağı: Reuters

Portekiz'in Lizbon şehrindeki Estadio da Luz Stadı'nda oynanacak ve 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Stephan Studer yönetecek. Mücadele TRT Spor ve Lig TV'den naklen yayınlanacak.
Türkiye'nin 12 günlük turnesindeki en güçlü rakip olarak dikkat çeken Portekiz'le bugüne dek milliler 7 kez karşılaştı. Ay-yıldızlılar 1955'teki ilk maçı Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Nazmi Bilge'nin golleriyle 3-1 kazandıktan sonra bir daha galibiyet yüzü göremediği gibi, diğer 6 karşılaşmanın tümünü kaybetti.
24 Ocak 1965'te Türkiye'nin 5-1 yenildiği maçta Portekiz ağlarına son golü Fevzi Zemzem bırakmıştı. O tarihten bu güne dek oynanan dört karşılaşmada ise milliler, Portekiz ağlarını sarsmayı başaramadı.
493. randevu
A Milli Futbol Takımı, bugün Lizbon'da Portekiz ile yapacağı özel maçla birlikte 493. karşılaşmasına çıkacak.
Türk Milli Takımı, 89 yıllık tarihinde, 259'u resmi, 233'ü özel olmak üzere geride kalan toplam 492 maçta 177 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 199 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip, 211'i deplasmanda, 209'u iç sahada, 72'si de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 637 gol atarken, kalesinde ise 736 gol gördü.
Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Takımın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Volkan Demirel, Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe A.Ş.), Cenk Gönen (Beşiktaş A.Ş.).
Defans Oyuncuları: Bekir İrtegün (Fenerbahçe A.Ş.), Egemen Korkmaz (Beşiktaş A.Ş.), Semih Kaya (Galatasaray A.Ş.), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen).
Orta Saha Oyuncuları: Emre Belözoğlu, Caner Erkin (Fenerbahçe A.Ş.), Selçuk İnan, Engin Baytar (Galatasaray A.Ş.), Nuri Şahin, Hamit Altıntop (Real Madrid), Arda Turan (Club Atletico de Madrid), Gökhan Töre (Hamburger SV), Mehmet Topal (Valencia), Sercan Sararer (Greuther Fürth).
Hücum Oyuncuları: Mustafa Pektemek (Beşiktaş A.Ş.), Burak Yılmaz (Trabzonspor A.Ş.), Tunay Torun (Hertha Berlin), Umut Bulut (Toulouse).
Portekiz Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Rui Patricio (Sporting Lizbon), Eduardo (Benfica) Beto (Cluj);
Defans: Joao Pereira (Sporting Lizbon), Miguel Lopes (SC Braga), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (Zenit), Rolando (FC Porto), Ricardo Costa (Valencia) Fabio Coentrao (Real Madrid);
Orta saha: Joao Moutinho (FC Porto), Raul Meireles (Chelsea), Carlos Martins (Granada), Miguel Veloso (Genoa), Ruben Micael (Zaragoza), Custodio (SC Braga),
Forvet: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Nani (Manchester United), Ricardo Quaresma (Beşiktaş), Silvestre Varela (FC Porto), Hugo Almeida (Beşiktaş), Helder Postiga (Zaragoza), Nelson Oliveira (Benfica).
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam