Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

türkiye portekiz özet

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 02/06/2012 - 23:46 GMT+3

Hazırlık karşılaşamasında Portekiz'e konuk olan Türkiye, Umut Bulut'un iki golüyle öne geçtiği karşılaşmada son yarım saatte büyük baskı altında kalsa da 3-1 kazanmayı başardı.

Turkiye Portekiz

Görsel kaynağı: Eurosport

Maça hızlı başlayan Portekiz, maçtaki ilk atağı geliştiren taraf oldu. Ev sahibi takım arka arkaya ataklar gerçekleştirse de Nani ve Hugo Almeida savunmayı aşmayı başaramadı. Kontratakla gol arayan Türkiye, ilk tehlikeli atağında Umut Bulut'un golüyle öne geçti. Portekiz ilk yarının sonlarına doğru teke tek mutlak bir gol pozisyonu yakalasa da kaleci Volkan, gol olmasını engelledi. 

İkinci 45 dakikada ise Türkiye’nin baskılı oyunu vardı. Topun kontrolünü rakibinbe bırakmayan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, 52’de farkı ikiye çıkardı. Portekiz’i çıkarken yakalayan Umut ve Burak yaptıkları baskıyla topu kaparken, Umut sağ çaprazdan etkili bir vuruşla fileleri havalandırarak kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Bu dakikadan sonra Portekiz toparlanırken, hemen 5 dakika sonra Ronaldo’nun asistinde Nani ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi. 64’te Emre Belözoğlu ceza sahasında rakibinin indirince hakem Stephan Struder penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Cristiano Ronaldo karşısında Volkan başarılı olunca Milliler üstünlüğünü korudu. Karşılaşma bu sonuçla bitecek derken, 88. dakikada Selçuk İnan'ın içeriye çevirdiği topta Pepe kendi kalesine topu yollayınac maçın skorunu 3-1 olarak tayin etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam