Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hollanda Ligi - Eski Bursasporlu Altidore’a ırkçılık

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/01/2013 - 11:49 GMT+2

Hollanda Ligi'nde AZ Alkmaar forması giyen Jozy Altidore, Den Bosch ile deplasmanda oynadıkları maçta ırkçı saldırıların hedefi oldu.

Jozy Altidore, AZ Alkmaar (AFP)

Görsel kaynağı: AFP

Hollanda Kupası çeyrek final maçının 39.dakikasında, takımının kazandığı penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geldiği anda Den Bosch tribünleri onu maymun sesleri çıkararak karşıladı. Penaltıyı yine de gole çevirmeyi başaran Amerikalı forvet, 5-0 kazandıkları maçın ardından yaptığı açıklamada “Bu zamanda böyle olayları yaşamak tam bir hayal kırıklığı. Ne yapabilirsiniz ki? Tek yapabileceğiniz bu insanların kendilerini düzeltmelerini ummak ve onlar için dua etmek” dedi.
AZ Alkmaar’ın resmi twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, maçın hakemi Reinold Wiedemeijer, 'Altidore’a yönelik vahşi tezahüratlar' nedeniyle maçı devre arasında tatil etmek istedi. Ancak 23 yaşındaki oyuncunun da aralarında bulunduğu AZ Alkmaarlı oyuncular hakemi maçı devam ettirmesi yönünde ikna etti. AZ Alkmaar sportif direktörü ve eski bir Amerika Milli takımı oyuncusu Earnie Stewart yaşananların çok üzücü olduğunu söylerken, Den Bosch taraftarlarının utanç duyması gerektiğini ancak bunun sadece Jozy için değil genel olarak Hollanda futbolu için can sıkıcı bir durum olduğunu dile getirdi.
Bu sezon olağanüstü bir form yakalayan Jozy Altidore’un gelecek hafta Dünya Kupası eleme maçları için milli takıma çağrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Futbolcu bu sezon ligde attığı 15 gol ile krallıkta ikinci sırada yer alırken, forma giydiği toplam 27 maçta filelere gönderdiği 20 golle kariyerinin en yüksek istatistiklerine ulaştı. Genç forvet, 2010-2011 sezonunda kiralık olarak Bursaspor forması giymiş ancak beklenen performansı gösterememişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam