Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hollanda Eredivisie'de Ajax bıraktığı yerden devam ediyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 20/01/2014 - 10:36 GMT+2

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde sezonun ilk yarısını Vitesse'nin önünde averajla lider tamamlayan Ajax, ikinci devreye de galibiyetle başladı.

Ajax

Görsel kaynağı: Eurosport

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde sezonun ilk yarisini Vitesse'nin önünde averajla lider tamamlayan Ajax, ikinci devreye de galibiyetle basladi.
Önemli rakibi PSV Eindhoven'i evinde 1-0’la geçen Amsterdam ekibi, zirvedeki yerini korumayi basardi.
Amsterdam Arena'da yaklasik 52 bin seyircinin izledigi maça yildiz oyuncusu Siem de Jong'dan mahrum çikan Ajax, rakibine oranla daha baskili bir oyun ortaya koydu. Ilk yarida her iki takimin gerçeklestirdigi ataklarda sonuç alinamayinca devre 0-0 sona erdi. Ikinci yarida Schöne, Klaassen ve Fischer'la pes pese ataklar gelistiren Ajax, aradigi golü 64. dakikada Sigthorsson’un ayagindan buldu ve karsilasmayi 1-0 kazandi. Bu sonuçla puanini 40'a çikaran Ajax, Vitesse'nin önünde liderligini devam ettirirken, 26 puanda kalan PSV Eindhoven 8. siraya geriledi.
Eredevisie'nin ilk yarisinda basarili bir performans ortaya koyan Vitesse, PEC Zwolle deplasmaninda üç puani 2-1'lik galibiyetle aldi. Vitesse, uzun süre 1-1 devam eden maçta galibiyete uzatma dakikalarinda attigi golle ulasti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta Vitesse'nin gollerini 3. dakikada Atsu ve 90. dakikada Aanholt atarken, ev sahibi PEC Zwolle’nin tek golü ise 10. dakikada Fernandez'in ayagindan geldi. Bu sonucun ardindan puanini 40'a yükselten Vitesse ikinci siradaki yerini korudu.
Ligde sampiyonluk hesaplari yapan Feyenoord, Utrecht’i 5-2 yenerek üst üste besinci galibiyetini aldi. Deplasmanda oynamasina ragmen rakibine oranla daha atak bir oyun ortaya koyan Feyenoord'u galibiyete tasiyan golleri 17 ve 72. dakikalarda Schaken, 18. dakikada Pelle, 33. dakikada De Vrij ve 89. dakikada Vilhena atarken, ev sahibi ekibin golleri ise 12 ve 22. dakikada Toornstra’nin ayagindan geldi. Puanini 36'ya yükselten Feyenoord 4. siradaki yerini korurken, 24 puanda kalan Utrecht 9. siraya geriledi.
Gol kralligi
Eredivisie'de gol kralligi yarisinda bu hafta fileleri bir kez havalandiran Heerenveen'den Finnbogason, gol sayisini 18'e çikararak ilk siradaki yerini korudu.
Bu futbolcuyu 14 golle Feyenoord'dan Pelle ve 12 golle AZ Alkmaar'dan Johannsson takip ediyor.
Sonuçlar
Eredivisie'nin 19. haftasinda alinan sonuçlar ve puan durumu söyle:
Twente-Heracles: 3-1
AZ Alkmaar-NAC Breda: 3-0
PEC Zwolle-Vitesse: 1-2
Waalwijk-Groningen: 1-1
Heerenveen-Roda: 2-2
NEC Nijmegen-ADO Den Haag: 3-1
Utrecht-Feyenoord: 2-5
Cambuur-Go Ahead Eagles: 2-0
Ajax-PSV Eindhoven: 1-0
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam