Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Premier Lig City United

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/05/2012 - 14:20 GMT+3

Manchester City mi Manchester United mı? Herkes bu sorunun cevabını beklerken dilerseniz rekabetin bu yılki önemli anlarına bakalım.

Manchester United Manchester City Old Trafford

Görsel kaynağı: AFP

İngiliz The Guardian gazetesinin gözünden lig yarışını etkileyen 10 an:

1-City’nin geç gelen üç golü: 1-6
Manchester City’nin şampiyonluğa yürüdüğü yolda, Manchester United’la arasında bir gollük fark olduğu düşünülünce akıllara Old Trafford’daki derbi geliyor kuşkusuz. 3-1 devam eden maçta, United’ın umutsuz futboluna aldırış etmeyen Mancini’nin öğrencileri, üç gol daha atarak skoru 6-1’e getirmişlerdi.
2-United zorlansa da...
City’nin 10 kişi kalmış Wolves karşısında aldığı 5-0’lık galibiyet sonrası gözler Manchester United’a çevrilmişti. QPR karşısına çıkan ManU, Shaun Derry’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibine karşı zorlansa da 2-0 galip gelmişti.
3- Balotelli’nin kırmızı kartı
Mario Balotelli ne zaman takımına katkı verip, önemli goller atmaya başladı, akıllara Nisan ayındaki Arsenal maçında gördüğü kırmızı kart geliyor. O dönemden beri Mancini, Tevez’i kadroya almaya mecbur kalmış, City galibiyet serisi yakalamıştı.
4-Kolarov’un beraberlik golü
Sırp oyuncunun Sunderland maçında 86. dakikada attığı ve skoru 3-3’e getirdiği gol elbette akıllarda. Alınan bu beraberlikten sonra City sahasındaki yenilmezlik rekorunu korudu. Favori olduğunu bir kez daha gösterdi.
5- De Jong St. James’ Park’ta
Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Newcastle United-Manchester City maçında, Mancini’nin De Jong’u oyuna sürmesi önemli bir değişikliğe yol açtı. Yaya Toure’nin daha önde oynaması ve iki gol atması, City’nin zirvede olmasında en büyük etkenlerden biri.
6- Wigan’da solan United
Sezonun bitmesine altı maç kala, Wigan deplasmanında Kırmızı Şeytanların kaybetmesini göz ardı etmemek gerekir. Paul Scholes’i dinlendirdikleri maçta kaybetmeleri, 37 yaşındaki oyuncunun oynadığı hiçbir lig maçında yenilmedikleri istatistiğini akıllara getiriyor.
picture

Premier League trophy

Görsel kaynağı: PA Photos

7-City’nin Avrupa Ligi’nden elenmesi
Mavilerin, UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon’a elenmesi, bir bakıma zirve yarışı için yararlı oldu. O hafta, Premier ve Avrupa Ligi arasında gidip gelen City, Swensea deplasmanında 1-0 yenilmişti.
8- Evra’nın direkten dönen şutu
United, Old Traffor’da oynadığı Everton karşılaşmasında durumu 5-2’ye getirecek golü atabilirdi. Dakikalar 81’i gösterdiğinde Evra’nın direkten dönen şutu sonrası, Nikica Jelavic ve Steven Pienaar’la skoru 4-4’e getiren Everton, United’ın iki puanının çöpe gitmesini sağladı.
9- Son dakika korkusu: Defoe
Ocak ayında Tottenham-Manchester City maçında Jermain Defoe’nin kaçırdığı net gol, Mancini’nin öğrencilerini ayakta tuttu. İlerleyen dakikalarda Balotelli’yle penaltıdan golü bulan Maviler üç puanı kapmasını bildi.
10- Joe Hart’ın kurtarışı
City, Everton’a kaybettikten sonra Aston Villa’dan üç puan çıkarmasını kalecisi Joe Hart’a borçlu. İngiliz kaleci, Darren Bent’in sert şutunu son dakikada mükemmel bir refleksle çıkartmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam