Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İngiltere Ligi - Arsenal'den ayrılıp şampiyon olanlar

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/04/2013 - 11:05 GMT+3

Arsenal'de kupasız geçen yılların ardından Manchester United'la zafere ulaşan Robin van Persie, şampiyonluk uğruna Londra ekibinden ayrılanları hatırlattı.

Robin van Persie

Görsel kaynağı: Eurosport

Son Premier Lig kupasını 2003-04 sezonunda, namağlup şekilde kazanan Arsenal, o tarihten beri şampiyon olamıyor. Londra ekibinden son beş senede ayrılan sekiz futbolcu ise lig şampiyonluğunu tattı.
İşte son olarak Robin van Persie'nin dahil olduğu o liste,
8 - Matthew Connoly (2 Ocak 2008 - QPR)
Arsenal altyapısı çıkışlı Connoly, iki sezon oynadığı Londra ekibinde alt yaş grupları dahil, herhangi bir şampiyonluk kazanamadı. Connoly'nin bundan sonraki hikâyesi ise bir hayli ilginç. İngiliz savunmacı, Arsenal'deki kupasız yıllarının acısını çıkarırcasına önce 2008'de Queens Park Rangers'la Championship'i kazanırken, 2011-12'de Reading'le yine Championship zaferine ulaştı. Connoly son olarak da Cardiff City'yle Championship'i yine ilk sırada tamamladı. Ortaya çıkan skor net: Connoly 3-0 Arsenal.
7- Lassana Diarra (17 Ocak 2008 / Portsmouth)
Arsenal'de sadece yedi maç forma giyen Lassana Diarra, yarım sezon sonunda transfer olduğu Portsmouth'ta Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşarken Real Madrid kariyerinde de La Liga kupasını kaldırmayı başardı.
6- Mathieu Flamini (1 Temmuz 2008 / Milan)
Aynı Hleb gibi, Arsenal'le finallerde kaybetmeye alışan Mathieu Flamini de Londra havasını teneffüs etmekten vazgeçtiği gün kupa kazananlardan. 2008 yazında Milan'la dört senelik sözleşme imzalayan Flamini, İtalya'da Serie A şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.
picture

Arsene Wenger (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

5- Alexander Hleb (16 Temmuz 2008 / Barcelona)
Arsenal'de forma giydiği üç sezonda Arsene Wenger'in değişmez isimlerinden olan Alexander Hleb, Londra ekibinde Community Shield, Şampiyonlar Ligi ve Lig Kupası finali kaybetmiş, herhangi bir şampiyonluğa da ulaşamamıştı. Belaruslu futbolcu, Barcelona'ya gittiği ilk sezonda ise Şampiyonlar Ligi, La Liga ve Kral Kupası zaferleri yaşadı.
4- Eduardo da Silva (21 Haziran 2010 / Shakhtar)
Arsenal kariyeri üzücü bir şekilde Birmingham maçı ve Martin Taylor'un yaptığı sert hareket sonrası yaşadığı uzun süreli sakatlıkla hatırlanan Eduardo, kupasız yılları Shakhtar'la geride bıraktı. Lucescu'nun takımında iki kez lig şampiyonluğu yaşayan Eduardo, üç yıllık Arsenal kariyerinde hiç kupa kaldıramamıştı.
3- Emmanuel Eboue (16 Ağustos 2011 / Galatasaray)
2004'te Arsenal'e gelen Eboue, kulüpte kaldığı yedi sezon boyunca hiç şampiyonluk yaşayamadı. 2005-06'da Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona'ya kaybeden takımın bir parçası olan Eboue, iki kez de Lig Kupası finalinde yenilen Arsenal'in formasını giyiyordu. Fildişili futbolcu 2011'de gittiği Galatasaray'da ise ilk lig şampiyonluğunu yaşadı.
picture

Arsenal's Emmanuel Eboue gestures towards the assistant referee during the English Barclays Premier League football match between Arsenal and Birmingham City at the Emirates Stadium, London, Great Britain, 16 October 2010

Görsel kaynağı: EPA

2- Samir Nasri (24 Ağustos 2011 / Manchester City)
Sözleşme uzatmak için Arsenal yönetiminden talep ettiği yüksek maaş sonrası Stan Kroenke'nin Manchester City'ye gidişine izin verdiği Samir Nasri de kupa kaldırmak için çok fazla beklemeyenlerden. Arsenal'de hiç şampiyonluk yaşayamayan Fransız futbolcu, 2011-12'de Premier Lig ve Community Shield kupa zaferine ulaşmıştı.
1 - Robin van Persie (17 Ağustos 2012 / Manchester United)
194 PL maçı: 96 gol - 45 asist. Bu istatistiklerin Arsenal'de karşılığı Federasyon Kupası ve Community Shield'dı. 2012 yazında Manchester United'a transfer olan Robin van Persie, artık Premier Lig şampiyonu.
Dipnot: Alex Song ve Cesc Fabregas.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam