Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

the sun liverpool disaster

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/09/2012 - 16:35 GMT+3

Zamanında Hillsborough Faciası’nın ardından olayları “İşte gerçek” manşetiyle Liverpool taraftarının üzerine yıkan Britanya tabloid gazetesi The Sun, Başbakan Cameron’ın açıklamalarından sonra sitesinde haberi alt satırlardan yayına sokarken, küçük yer verdi.

hillsborough kaza

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Faciadan dört gün sonra, 19 Nisan’da 96 Liverpool taraftarının ölümünü “Gerçek” manşeti ve “Bazı Liverpool taraftarlarları kurbanların cebinden para çaldı”, “Liverpool cesur polislerin üzerine işedi”, “Taraftarlar suni teneffüs yapan polisleri dövdüler” altbaşlıklarıyla vermiş, Rupert Murdoch’a ait olan gazete bu hareketinin ardından büyük tepkiler almıştı.
Özellikle Liverpool taraftarının çıkarttığı “The Sun alma!” hareketi ülke genelinde popülerlik kazanmış hatta Merseyside’da uzunca bir dönem The Sun satan gazete bayisi bulmak imkansız hâle gelmişti. O gazete, The Sun, bugün David Cameron’ın devlet adına özür dilemesinin ardından ise ülkede manşet olan haberi websitesinin alt satırlarından yayına sokmayı tercih etti.
Haberin içeriğinde David Cameron’ın açıklamalarının belirli bir kısmına yer verilirken, Liverpool taraftarına 1989 yılında “hırsız, sarhoş ve şiddet eğilimli” ithamlarında bulunan The Sun, Cameron’ın sözlerinin gazeteyi işaret eden kısmını da metninin içine kattı.
Britanya Parlamentosu'nda birkaç milletvekili, The Sun'ı yarınki edisyonunda manşetten özür dilemeye davet etti. Başbakan David Cameron ise The Sun’ın halihazırda özür dilediğine dikkat çekerken, “Başta ne kadar batırdığınızı fark etmediğiniz sürece özür dileyip dilemediğiniz fark etmez” şeklinde konuştu.
hillsborough liverpool, facia
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam