Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İngiltere Ligi - Alex Ferguson deyince akla...

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 08/05/2013 - 19:24 GMT+3

Alex Ferguson deyince akıllara ne geliyor? Polonya'dan İtalya'ya, Türkiye'den İsveç'e Eurosport ofisleri Sir Alex'i anlattı.

Ferguson

Görsel kaynağı: AFP

Dirk Adam (Eurosport Almanya)
Kariyerinin en muhteşem anı 1999 Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’i yenip zafere ulaşmasıydı. Bayern futbolcuları ve Ottmar Hitzfeld için inanılmaz bir finaldi. Almanlar kupayı 102 saniyede kaybettş ama Hitzfeld ve Ferguson o akşam çok iyi arkadaş oldular. Dramdan sonra arkadaşlık doğdu.
Hussam Barakat (Eurosport Arabistan)
Şampiyonlar Ligi’nde Bayern önünde son dakikalardaki iki golle zafere ulaştığı yıl. Ferguson’un ne kadar güçlü bir kişiliği olduğunu hatırlıyorum. 1-0 gerideyken bile güçlü görünüyordu. Ferguson son planını değiştirip atak oynamak için son dakikalara kadar bekledi ve zaferi iki dakika içinde elde eti. Sabrın hızı yendiği bir gündü.
Artem Butorin (Eurosport Rusya)
Bir zamanlar David Beckham hayranıydım. Gençtim ve açıkçası futboldan tam anlamıyordum ama Beckham’ın United’ın yıldızı olduğunu anlayabiliyordum. Ferguson’un Beckham’a krampon fırlattığını öğrendiğimde tamamen oyuncunun tarafındaydım. Bir teknik adamın en iyi oyuncusuna bu şekilde davranması düşünülemezdi. Ama sonradan anladım ki bu Ferguson’un gücü ve arzusuyla alakalıydı.
Alex Chick (Eurosport Büyük Britanya)
“Hepiniz birer gerizekalısınız!” Juan Sebastian Veron hakkındaki bir soru üzerine gazetecilere geri dönüşü.
Veron United için çok kötü bir transferdi ancak Fergie disiplinli bir teknik adam olarak tanınmasına rağmen oyuncusunu bu kadar ateşli bir biçimde savunmuştu.
Maxime Dupuis (Eurosport Fransa)
Benim özel bir anım yok. Birçok küçük hatıram var. 26 yıl. Dile kolay. İnanılmaz. Bu adamı ve United için yaptıklarını unutmayacağım. Evrensel bir başarı. Ama bir şey seçmem gerekirse şu çok ünlü “saç kurutma makinası” lakabı ve Eric Cantona’ya yaptıklarını söyleyebilirim.
Jorge Ordas (Eurosport İspanya)
Ferguson deyince aklıma birçok farklı oyuncu kadrosunu idare edebilmesi geliyor. Cantona’dan Beckham’a, Barthez’den van Nistelrooy’a… Hepsi de üstlerinde bir öğretmen olduğunu biliyordu ve sadece birkaç futbolcu ona karşı çıkabildi. Ona saldıran her futbolcu, yıldız ya da genç biri olsun cezalandırılırdı.
Bartosz Rainka (Eurosport Poland)
Polonya’da Alex Ferguson her zaman Legia Varşova’yı 1991 Kupa Galipleri Kupası yarı finalinde eleyen kişi olarak anılacak. Bu, onun Polonya’ya ilk gelişiydi ve bütün taraftarlar takımın performansından çok etkilenmişti. 35 gün sonra United, Barcelona’yı finalde 2-1 yenerek 23 yıl sonra ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etmişti.
Onur Saygın (Eurosport Türkiye)
1993’te Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile karşılaştıktan sonra “Türkiye’den çıktığınıza seviniyor musunuz” sorusuna, “Kesinlikle… Bir daha geri dönmeyeceğim” cevabı.
Yenilmeyi pek hazmedemezdi ama bu onu tüm zamanların en iyi teknik direktörü yaptı.
Peter Kwiatkowski (Eurosport Polonya)
Türkiye’deki Galatasaray maçı zamanı havaalanındaki kalabalık hakkında kendisine yöneltilen soruya Ferguson gülümseyerek, “Muhtemelen Glasgow’daki hiçbir düğünü görmediniz” diyerek cevap vermişti.
Fergie’nin en iyi teknik direktör olduğunu düşünürdüm o yüzden benim için üzücü bir gün.
Luca Stacul (Eurosport İtalya)
Bence Alex Ferguson tek bir anıyla değil bütün United kariyeri ile hatırlanmalı. Cristiano Ronaldo, Ferguson hakkında, “Takıma geldikten sonra teknik direktör bana hangi numarayı giymek istediğimi sordu. Ben de 28 dedim. Ama Ferguson, ‘Hayır, 7 numarayı giyeceksin’ dedi. Bu ünlü numara bana ekstra motivasyon verdi” demişti. Bu, İskoç teknik adamın oyuncularını nasıl motive ettiğinin bir kanıtı.
Johan Wennerstrom (Eurosport İsveç)
Sir Alex her zaman kazanmaya olan büyük arzusu ve bunu gerçekleştirmek için korkusuzca yollara başvurması ile aklımda kalacak. United’da yarattığı etki, bir futbolcunun dünyanın en büyük kulübünde oynadığı fikrini oyuncularına aşılaması onu eşsiz yapıyor.
İki yıl önce Chelsea maçında hakeme karşı kullandığı sözler nedeniyle ceza aldığında kocaman bir kablolu telefon alıp yardımcısını aramış ve yasak olmasına rağmen takımı böyle yönetmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam