Eurosport
İngiltere Ligi - Lindegaard'dan eşcinsel açılımı
Tarafından
Yayınlandı 28/11/2012 - 10:10 GMT+2
Manchester United’ın kalecisi Anders Lindegaard, futbolda eşcinsel futbolculara gösterilen tahammülsüzlüğe dikkat çekti.
Eurosport
Görsel kaynağı: Eurosport
Kişisel blogunda yazdığı yazıyla futbol camiasında eşcinsel futbolcuların dışlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Danimarkalı kaleci, “Eşcinsellik futbol için tabu niteliğinde bir konu. Eşcinselliği tercih eden futbolcular maalesef ki taraftarlardan gelecek olan tepkilerden korkup kimliklerini gizliyorlar. Fakat gözlemlerime göre futbolcuların bu durumu kabullenmekle ilgili problemleri yok” dedi.
Eşcinsellerin kendi haklarını cesurca savunabilecek yeni bir kahramana ihtiyacı olduğuna dikkat çeken 28 yaşındaki futbolcu, “Bence problem pek çok futbol taraftarının, modern zamanlara yakışmayacak bir biçimde geçmişte bu tip konulara gösterilen toleranssız tutumda takılı kalmış olmaları. Dünyanın geri kalanı giderek medenileşip önyargılarından arınırken futbol camiasının tavrı hiç değişmiyor” ifadelerini kullandı.
Benzer Konular
Reklam
Reklam