Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

tottenham manchester utd

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/09/2012 - 22:36 GMT+3

Premier Lig’in 6. haftasında Tottenham, Manchester United'ı 3-2 mağlup etti. Kuzey Londra temsilcisi 23 yıldır Old Trafford'da kazanmıyordu.

tottenham andre villas boas

Görsel kaynağı: Reuters

Sezona Everton mağlubiyetiyle başladıktan sonra dört maçını kazanan Manchester United kötü başlangıcın ardından toparlanma dönemine giren Tottenham’ı ağırladı.

Old Trafford’da Tottenham son galibiyetini 1989 yılında Gary Lineker’in golüyle almıştı. İki takım arasında son 22 maçta ise ManU’nun 17 galibiyeti varken Kuzey Londra temsilcisinin hiç galibiyeti yoktu.

Mücadeleye konuk takım şok bir golle başladı. 5. dakikada sol kanattan gelişen atakta Vertonghen nefis bir driblingle ceza sahasına girdi. Vuruşunda savunmaya çarpan top ağlarla buluştu.

32. dakikada ise sahneye Gareth Bale çıktı. Orta sahada buluştuğu topla inanılmaz süratli bir şekilde ceza sahasına giren Galli yıldız, Rio Ferdinand’a müdahale etme dahi şansı vermeden sağ ayağıyla enfes vurdu ve ilk yarının skorunu ilan etti: 2-0.

İkinci yarının başında yaklaşık bir aydır forma giyemeyen Roooney oyuna girdi. 51’de United bu değişikliği karşılığını aldı. Rooney’nin ortasında Nani dokundu ve ev sahibi farkı bire indirdi. Ancak Tottenham cevabı hemen bir dakika sonrasında verdi. Organize gelişen atakta Bale’in vuruşu kaleciden dönerken Dempsey boş kaleye topu yuvarladı: 3-1.

54’te ise Robin van Persie’nin derinlemesine pasında Kagawa, şık bir vuruşla Manchester United’ı yeniden umutlandırdı. 61. dakikada Wayne rooney'nin harika serbest vuruşu direkten geri geldi.

Kalan dakikalar ise tamamen Manchester United'ın kontrolünde geçerken 84'te Carrick'in kafa vuruşu direkte patladı.

Ancak ManU'nun baskısı sonucu değiştirmeyince Tottenham mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam