Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

City, Liverpool'un rüyalarına engel oldu / Elmander ve Yobo küme düştü! İşte Premier Lig'de bu sezon

Eurosport Türkiye

Güncellendi 12/05/2014 - 12:44 GMT+3

2013-2014 sezonu sona eren Premier Lig'de şampiyonluk ve kümede kalma yarışı son haftaya kadar sürdü.

Manchester City

Görsel kaynağı: Reuters

İngiltere Premer Lig'de bu sezon ipi göğüsleyen ekip Manchester City oldu. Son haftaya kadar taşınan zirve mücadelesini kazanan ekip, 86 puanla şampiyonluk ipini göğüsledi.
Arsenal, Chelsea ve Liverpool'un da zaman zaman zirveye yükseldiği ligde, Liverpool ve Manchester City 100 gol barajını aşan ekipler oldu. 102 gol atan Manchester City ve 101 gol atan Liverpool, daha önceden 103 gol atan Jose Mourinho'nun 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Chelsea'sinin rekoruna çok yaklaştı.
Championship'e düşen ekipler ise Cardiff, Fulham ve Norwich küme düşen ekipler oldu. Galatasaraylı Johan Elmander ve Fenerbahçeli Yoseph Yobo'nun kiralık olarak boy gösterdiği Norwich City, son haftaya kadar kümede kalma umudunu sürdürse de son hafta kendi evinde Arsenal'e 2-0 yenilen Kanaryalar, 18. sırada kaldı ve Premeri Lig'e veda etti. İngiltere Championship'te ilk iki sıraya alan Leicester City ve Burnley, gelecek sezon Premier Lig'de mücadeleye etmeye hak kazandı. Premier Lig'e yükselen üçüncü takım Derby, Queens Park Rangers, Wigan ve Brighton Hove Albion takımları arasında oynanacak play-off maçları sonrasında belli olacak.
Ligin gol ve asist kralı Liverpool'dan çıktı. Uruguaylı yıldız Luis Suarez, 33 maçta attığı 31 golle gol kralı oldu. Bu futbolcuyu 21 golle Daniel Sturridge (Liverpool), 20 golle Yaya Toure (Manchester City), 17 golle Sergio Agüero (Manchester City) ve Wayne Rooney (Manchester United), 16 golle de Olivier Giroud (Arsenal), Edin Dzeko (Manchester City) ve Wilfried Bony (Swansea City) izledi. 14 asist yapan efsane Steven Gerrard asist kralı oldu.
Yılın oyuncusu Luis Suarez olurken yılın genç oyuncusu da Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard oldu.
Yılın takımı ise şu şekilde:
Petr Cech - Chelsea
Luke Shaw - Southampton
Vincent Kompany - Manchester City
Gary Cahill - Chelsea
Séamus Coleman - Everton
Eden Hazard - Chelsea
Yaya Toure - Manchester City
Steven Gerrard - Liverpool
Adam Lallana - Southampton
Luis Suarez - Liverpool
Daniel Sturridge - Liverpool
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam