Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Premier Lig: Queens Park Rangers 1-2 Arsenal

Eurosport Türkiye

Güncellendi 04/03/2015 - 23:48 GMT+2

İngiltere Premier Ligi'nin 28. hafta maçında Arsenal, Queens Park Rangers deplasmanından 2-1 galip ayrılmayı başardı.

Alexis Sanchez - Arsenal

Görsel kaynağı: Eurosport

Premier Lig'de Manchester City'nin 4 puan gerisinde 3. sırada yer alan Arsenal, Queens Park Rangers deplasmanından Giroud ve Alexis Sanchez'in golleriyle 2-1 galip ayrıldı. Ev sahibi ekibin tek golü Charlie Austin'den geldi.
Karşılaşmaya başlar başlamaz oyun kontrolünü eline almak isteyen Arsenal, karşısında dirençli bir QPR bulunca rakibine diş geçirmeyi başaramadı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısında ise bambaşka bir Arsenal vardı.
64. dakikada sol kanattan çok etkili gelen Arsenal'da Kieran Gibbs topu ceza sahasına taşıdı. QPR defansının araya girmeye çalışmasıyla seken top altı pas üzerinde Olivier Giroud'nun önünde kaldı. Tecrübeli golcü ayağına kadar gelen bu fırsatı geri çevirmedi ve topu ağlara göndermeyi başardı.
Golden 5 dakika sonra bu kez sahneye Sanchez çıktı. Yine sol kanattan Gibbs'in getirdiği opla buluşan Şilili yıldız son çizgiye taşıdığı topu bir anda soluna çekerek iki rakibini ekarte etti. Ardından bekletmeden direk dibine sert bir şutla topu ağlara gönderen Sanchez Arsenal adına farkı ikiye çıkardı.
picture

Alexis Sanchez'in gol vuruşu

Görsel kaynağı: Eurosport

2-0'ın ardından kontrollü bir oyun anlayışına bürünen Arsenal bu kez farkı azaltmak isteyen QPR ataklarına maruz kaldı. Bir kaç önemli ataktan yararlanamayan Rangers'da son dakikalara girilirken Austin'in golü geldi.
Arsenal ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Austin, kontrolünün ardından topu sağ ayağına çekerek bekletmeden sert bir şutla Ospina'yı avladı ve takımını umutlandırdı.
Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arsenal bu zorlu deplasmandan 3 puan çıkardı ve puanını 54'e yükselterek City'i takibini sürdürdü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam