Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wenger'e bir darbe de Bilic'ten

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 09/04/2016 - 17:15 GMT+3

Upton Park'taki muhteşem maçta Arsenal, 2-0 öne geçmesine rağmen West Ham United'la berabere kaldı.

Laurent Koscielny (Arsenal) au duel avec Andy Carroll (West Ham), samedi 9 avril 2016

Görsel kaynağı: AFP

Premier League’in 33. haftası Londra derbisine sahne oldu. Upton Park'ın ev sahipliği yaptığı maçta West Ham United ile Arseanal 3-3 berabere kaldı.
Maçın ilk önemli atağı ev sahibi West Ham’dan geldi. Mark Noble’ın 13. dakikada soldan ortasını Andy Carroll röveşatayla tamamladı. Bu vuruş, ceza sahasında bekleyen Manuel Lanzini’ye adeta pas oldu ve Arjantinli oyuncu kafayla fileleri havalandırdı. Ancak yardımcı hakem ofsayt gerekçesiyle bayrağını kaldırdı ve gol geçersiz sayıldı. Pozisyonun tekrarında Lanzini’nin ofsayt pozisyonunda olmadığı görüldü ve bu kararla West Ham bir golden oldu.
Dengede giden oyunda eşitliği bozan taraf Arsenal oldu. 18. dakikada Alex Iwobi’nin pasıyla ceza sahası çizgisinde topla buluşan Mesut Özil, düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. Ligde 6. golünü atan Mesut, 28 Şubat’ta oynanan Manchester United maçından sonra ilk kez ligde gol sevinci yaşadı.
35. dakikada ise konuk ekip farkı ikiye çıkardı. Alexis Sanchez’in attığı golün asistinde yine Iwobi’nin imzası vardı. Nijeryalı oyuncu, böylelikle bu sezon Premier League’deki 3. maçında 4 gole doğrudan katkı yapmış oldu. (2 gol, 2 asist)
İlk devrenin bu şekilde sonlanacağı düşünülürken son dakikalara Carroll damga vurdu. West Ham United forveti, 44 ve 45+1. dakikalarda David Ospina’yı avladı ve taraflar soyunma odasına 2-2’lik eşitlikle girdi.
İkinci yarıda da tempo bir an olsun düşmedi. Devrenin başında Michail Antonio’nun ortasını kafayla tamamlayan Carroll’ın vuruşu Gabriel’e çarptı ve ağlara gitti. Ligdeki gol sayısını 7’ye çıkaran Carroll, kariyerinde 2. kez Premier League'de hat-trick yapmayı başardı. 27 yaşındaki oyuncu daha önce Newcastle United formasıyla 22 Ağustos 2010 tarihinde karşılaştıkları Aston Villa’ya 3 gol atmayı başarmıştı.
Arsenal ise bu gole 70. dakikada karşılık verdi. Sağ taraftan Mesut Özil’in içeri çevirdiği topa ilk müdahale eden Danny Welbeck oldu. İngiliz oyuncunun dokunduğu topu altı pas içinde bulunan Laurent Koscielny tamamladı ve maça 3-3’lük eşitlik geldi. Ligde 4. golünü atan Fransız stoper, kariyerinde ilk kez bir sezonda 4 gol atmayı başardı.
Son 20 dakikada iki takımın da net pozisyonları değerlendirememesiyle maç 3-3 berabere sonuçlandı.
Evindeki yenilmezlik serisini 14 maça çıkaran West Ham United, böylelikle kulüp rekorunu egale etti. Puanını 52'ye çıkaran Slaven Bilic'in talebeleri, böylelikle Avrupa kupalarına katılım iddiasını sürdürdü.
Arsenal ise 10 Kasım 2012 tarihinde 3-3 berabere kaldığı Fulham maçından sonra ilk kez 2-0 öne geçtiği bir maçta puan kaybetti. Altın değerinde 2 puan kaybeden "topçular", lider Leicester City'nin 10 puan gerisine düştü.
Premier League'de haftanın sonuçları için tıklayınız
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam