Efsane isim külübüne veda etti

Manchester United, Giggs'le yollarını ayırdığını resmen duyurdu.

Eurosport

Görsel kaynağı: Eurosport

Manchester United'ın efsane ismi Ryan Giggs, futbolcu ve antrenör olarak 29 yıl hizmet verdiği kulüpten resmen ayrıldı.
Kulüpten yapılan açıklamaya göre yardımcı antrenörlük görevinde bulunan 42 yaşındaki futbol adamının, başka bir kulüpte teknik direktörlük yapma isteğinden dolayı takımdan ayrıldığı bildirildi.
Giggs, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, "14 yaşından beri içerisinde bulunduğum bu camiadan ayrılma kararını kolay almadım. Buradan giderken yanımda çok güzel hatıralar ve çok değerli yaşam tecrübeleri götürüyorum." ifadelerini kullandı.
Sir Alex Ferguson gibi değerli bir futbol adamı ile çalışma fırsatı yakaladığı için mutlu olduğu söyleyen Galli antrenör, yeni teknik direktör Jose Mourinho'ya da başarılar diledi.
Son olarak taraftarlara seslenen Giggs, "Son teşekkürü de taraftarımıza etmek istiyorum. 29 yıl sonra onlara veda etmek çok zor. Burada oyuncu ve yardımcı antrenör olarak görev aldığım her dakikadan çok mutlu oldum." değerlendirmesinde bulundu.
Manchester temsilcisiyle 17 Kasım 1990 tarihinde profesyonel sözleşme imzalayan ve ilk maçına 2 Mart 1991'de Everton karşısında çıkan Giggs, 13 Premier League, 4'er Lig Kupası ve FA Cup şampiyonluğu yaşadı.
Takımının formasıyla 168 gol atan Giggs, 1999 ve 2008 yıllarında Şampiyonlar Ligi, 1991'de Süper Kupası, 2008'de de Kulüpler Dünya Kupası'nı kazandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam