Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Manchester City üçüncü bek transferini de resmileştirdi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 24/07/2017 - 15:22 GMT+3

Pep Guardiola'nın ekibi Kyle Walker ve Danilo'nun ardından Benajmin Mendy'yi de resmen kadrosuna kattı.

Benjamin Mendy (Manchester City)

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Yeni sezon öncesi savunma hattında radikal bir revizyona giden Manchester City, Kyle Walker ve Danilo'nun ardından üçüncü bek takviyesini Benjamin Mendy ile gerçekleştirdi.
23 yaşındaki Fransız futbolcunun transferi için Monaco ile uzun süredir devam eden görüşmelerden olumlu sonuç alan City yönetimi, resmi internet sitesinden Mendy ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.
Açıklamada Mendy için ödenen bonservis bedeli hakkında bir bilgi verilmezken, İngiliz ve Fransız basınında yer alan haberlerde bu transfer için City kasasından 52 milyon sterlin çıkacağı ve böylece Mendy'nin dünyanın en pahalı savunma oyuncusu olacağı iddia ediliyordu.
Geçtiğimiz gün City'nin kamp yaptığı Los Angeles'a gelen Mendy, City'ye transfer olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hem Avrupa'da zirveye oynayan kulüplerden birinde forma giyeceğim için hem de Pep Guardiola gibi hücum futbolu oynatan bir menajerle çalışacağım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.
Manchester ekibinin futbol direktörü Txiki Begiristain de Mendy transferinin uzun vadeli başarılar adına önemine dikkat çekti. Dünyanın en iyi beklerinen birini kadrolarına kattıklarını belirten Begiristain, "O kesinlikle kendi mevkisinde bir numaralı tercih olacak. Kısa süre içinde kalitesini kanıtlayacağından eminim." diye konuştu.
Geçtiğimiz sezon Monaco ile çıktığı 39 maçta 1 gol ve 11 asist yapan Benjamin Mendy, yeni kulübünde 22 numaralı formayı giyecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam