Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Alisson için Liverpool'dan rekor teklif

Eurosport Türkiye

Güncellendi 18/07/2018 - 10:25 GMT+3

Merseyside ekibi Brezilyalı kaleciyi kadrosuna katmak için Roma'ya astronomik bir teklifte bulundu.

Alisson admits he wants to join Liverpool - Euro Papers

Görsel kaynağı: Eurosport

Premier League'de yeni sezon öncesi kadrosuna bir kaleci takviyesi yapmak isteyen Liverpool'un gündemindeki ilk isim Alisson.
The Guardian'da yer alan habere göre Merseyside ekibi, Dünya Kupası'nda Brezilya'nın kalesini koruyan Alisson için Roma'ya astronomik bir teklifte bulundu. Gazetenin haberinde Liverpool'un bu transfer karşılığında Roma'ya 70 milyon euro bonservis ücreti önerdiği, performans bonuslarıyla birlikte bu bedele 10 milyon euro daha eklenebileceği ifade edildi.
Roma cephesi ise garanti ücret olarak Liverpool'dan 75 milyon euro talep ediyor. Geçtiğimiz sezon Mohamed Salah'ın transferi sırasında iki kulüp arasında iyi ilişkilerin kurulduğunun hatırlatıldığı haberde, Alisson konusunda da tarafların kısa süre içinde ortak bir noktada uzlaşacakları öne sürüldü.
Transferin gerçekleşmesi hâlinde 25 yaşındaki Alisson, futbol tarihinin en pahalı kalecisi unvanını Gianluigi Buffon'dan devralmış olacak. 2001 yılında Parma'dan Juventus'a 53 milyon euro karşılığında transfer olan Buffon, bu unvanı uzun süredir elinde bulunduruyor. Premier League özelinde ise bu rekor, geçtiğimiz sezon Manchester City'nin Benfica'dan 40 milyon euroya kadrosuna kattığı Ederson'a ait.
Premier League'de geçtiğimiz sezonu dördüncü sırada tamamlayan Liverpool'da özellikle Real Madrid'e 3-1 kaybedilen Şampiyonlar Ligi finalinde Loris Karius'un yediği hatalı goller, takımdaki kaleci sorununu yeniden gündeme getirmişti. Merseyside ekibinin diğer kalecisi Simon Mignolet'nin ise yeni sezonda daha fazla forma şansı bulabileceği bir takıma transfer olacağı tahmin ediliyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam