Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Premier League’e bir Rus milyarder daha mı?

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 05/01/2020 - 12:41 GMT+3

Chelsea’nin sahibi Roman Abramovic’in ardından bir başka Rusyalı milyarder iş adamı Alisher Usmanov da Premier League’de bir takımdan önemli bir hisse satın alabilir. The Financial Times’ın haberine göre, daha önce Arsenal'de hissesi bulunan ancak bu hisseleri satan iş adamı Alisher Usmanov, Ada’nın köklü ekiplerinden Everton’a büyük bir yatırım yapmak istiyor.

Shareholder Alisher Usmanov, pictured, has launched a defence of Arsenal boss Arsene Wenger

Görsel kaynağı: PA Sport

Ağustos 2018'de Arsenal'in %30 hissesini ABD’li iş adamı Stan Kroenke'ye satan Rusyalı milyarder Alisher Usmanov, Premier League’de yeni bir yatırım daha yapmak istiyor. İş adamının yeni hedefi ise Everton! Her ne kadar şu an için kesin bir girişim olmasa da, Usmanov Everton'a yatırım yapmak ve kulüpten hisse almak için çeşitli yatırım araçlarını araştırdığını söyledi.
Rusya’nın en büyük şirketlerinden, Usmanov’un sahibi olduğu USM, 2017 yılından beri Everton’un antrenman tesisi Finch Farm’ın sponsoru. Ancak Rus iş adamı, Everton’ın inşa hâlinde olan yeni stadyumu Bramley-Moore Dock Stadyumu’na isim sponsoru olmak da istiyor.
Alisher Usmanov
Usmanov, Financial Times’a yaptığı açıklamada, “Direkt olarak kulübe katılmam zorunlu değil, onlara sponsor da olabilirim. Kulübün hissedarı da olabilirim.” diyor. “Şu an yeni bir stadyum inşa ediyorlar. Bu stadyumun adı neden ‘USM Arena’ olmasın ki?”
Everton, geçtiğimiz aylarda Marco Silva’yı takımın başından göndermiş ve dünyaca ünlü teknik adam Carlo Ancelotti’yi yeni menajer olarak kulübe dahil ederek, ilerleyen yıllar için hedeflerinin büyük olduğunun sinyallerini vermişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam