Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya Kral Kupası - Real Madrid deplasmanda Barcelona'yı 3-1 ile geçti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 26/02/2013 - 23:53 GMT+2

Kral Kupası yarı finali rövanş mücadelesinde Barcelona'ya konuk olan Real Madrid, karşılaşmayı 3-1 kazanarak finale yürüdü.

Real Madrid futbolcusu Cristiano Ronaldo, Barcelona karşısında gol sevinci yaşıyor.

Görsel kaynağı: Reuters

El Clasico haftasında ilk mücadele Kral Kupası’ndaydı. Yarı final rövanş maçında Real Madrid, Camp Nou’da Barcelona’ya konuk oldu. Madrid’de 1-0 öne geçen Katalan ekip, Raphael Varane’ın golüne engel olamamış ancak yine avantajlı sayılabilecek 1-1’lik skorla evine dönmüştü.
Rövanş karşılaşmasına ev sahibi ekip çok hızlı başladı. Özellikle Madrid’in sol kanadını etkili kullanarak maça giriş yapan Katalan ekibe, Mourinho’nun öğrencileri orta alan hakimiyeti ile karşılık verdi. Dakikalar 17’yi gösterirken Pique ile bire bir kalan Cristiano Ronaldo, ceza alanında rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti.
Topun başına geçen Portekizli skoru 1-0’a getirdi.
İki takımın da çok top kaybı yaptığı mücadelede tempo yüksekti. Topa hakim olma oranında önceki maçlara oranla ezilmeyen Madrid yakaladığı pozisyonlardan yararlanamazken, ev sahibi Barcelona’da fırsatları değerlendiremedi. İlk yarı başkent ekibinin üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarıya Barcelona etkili, Madrid yaslanarak başladı. Katalan takım gol için bastırırken savunmada bıraktığı büyük boşluk nedeniyle ikinci golü kalesinde gördü. 57’de savunmadan çıkan topta Di Maria boş alan buldu! Puyol ile bire bir kalan Arjantinli, rakibini ekarte etti. Vuruşu kaleciden döndü ve Ronaldo'nun önünde kaldı. Portekizli çok sakin bir biçimde topu filelere gönderdi.
68’de kullanılan köşe vuruşunda Varane çok iyi yükseldi ve kafayla farkı üçe çıkarttı.
Bu dakikadan sonra oyun rölantide devam etti. Son dakikada Andres Iniesta'nın pasında ceza alanıdna topla buluşan Jordi Alba düzgün bir vuruşla skoru belirledi. Bu sonuçla Real Madrid, Kral Kupası’nda finale yükseldi.
Beyaz Şimşekler’in rakibi yarın oynanacak Sevilla – Atletico Madrid maçından sonra belli olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam