Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kral Kupası'na Barcelona damgası

Eurosport Türkiye

Güncellendi 22/04/2018 - 11:27 GMT+3

Sevilla'yı 5 golle dağıtan Katalan ekibi, tarihinde 30. kez Kral Kupası'nı müzesine götürdü.

Messi celebra con Iniesta el cuarto gol del Barça en la final del Sevilla-Barcelona

Görsel kaynağı: EFE

İspanya Kral Kupası finalinde Barcelona, Sevilla'yı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
Atletico Madrid'in stadı Wanda Metropolitano'nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Barcelona, 14'üncü dakikada Luis Suraez'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti.
Rakibine karşı üstün oyununu sürdüren Katalan ekibi, Lionel Messi'nin 31'inci dakika ve Luis Suarez'in 40'ıncı dakikadaki golleriyle ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.
Mücadelenin 52'nci dakikasında kaleciyi çalımlayarak ağları havalandıran Andres Iniesta farkı dörde çıkarırken, son sözü söyleyen isim 69'uncu dakikada Philippe Coutinho oldu.
Barcelona böylelikle Kral Kupası'ndaki 40. finalinde 30'uncu kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Bu alanda zirvede yer alan Katalan ekibini 23 kupayla Bask temsilcisi Athletic Bilbao takip ediyor.
Bu sene ile beraber art arda 4'üncü kez kupayı müzesine götüren Barcelona, bu yüzyılda bunu başaran ilk takım oldu. Böyle bir seriyi yakalayan son takım, 85 yıl önce Athletic Bilbao olmuştu.
Bu arada Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Sevilla karşısında fileleri havalandırarak bu sezon resmi maçlardaki gol sayısını 40'a yükseltti ve üst üste 9. sezonunda 40 gol barajını aştı. 30 yaşındaki futbolcu ayrıca beş farklı Kral Kupası finalinde de gol atma başarısı gösteren ilk futbolcu olarak tarihe geçti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam