Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İspanya Ligi - Real Madrid Barcelona'yı 2-1 mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/03/2013 - 14:19 GMT+2

La Liga'da Real Madrid, Barcelona'yı 2-1 mağlup ederek Kral Kupası'nın ardından bir hafta içerisindeki ikinci El Clasico'dan da galip ayrıldı.

Real Madrid Barcelona Messi Melis

Görsel kaynağı: Reuters

Kral Kupası’nda Real Madrid’in zaferiyle sona eren El Clasico’nun ateşi henüz sönmeden iki takım bu defa La Liga’da karşı karşıya geldi. Ev sahibi ligdeki ümitlerini tüketmesi ve Devler Ligi’nde Manchester deplasmanına gidecek olmanın da sıkıntısı ile yıldızlarını kenara çekmişti.
Şamiyonlar Ligi’ndeki Milan deplasmanı için bir haftası daha olan Barcelona ise rahat olan taraftı. Puan farkının da konuk takımdan yana olması ile santra ile alışık olduğumuz Katalan pas oyununu izlemeye başladık.
Salı akşamında rakibinin savunmasını santraya kadar çıkartmasını Ronaldo ve Di Maria’ya atılan çapraz toplarla cezalandıran Real Madrid, bu defa daha basit bir oyunla golü buldu. Barcelona hücuma çıkarken Ramos’un araya girmesi ile doğan ev sahibi hücumunda Morata gençliğine tezat bir sağukkanlılıkla 6. dakikada ortayı kesti, arka direkte Benzama’ya fileleri havalandırmak için sadece dokunmak kaldı.
Real Madrid’e bir haftada iki defa yenilmek istemeyen Barcelona, yediği golden sonra daha fazla dikine oynamaya başladı. 16’daki ilk denemesinde topa yetişemeyen Messi, iki dakika sonra sağ kanattan ceza sahasına girip skora dengeyi getirdi.
Messi bu golle ayrıca El Clasico tarihinde en fazla gol atan oyuncular sıralamasında adını Di Stefano’nun yanına yazdırdı. Geride kalan dakikalarda tribünlerin ıslıkları altında Barcelona top çevirmek, Real Madrid de bunu izlemekten memnun olunca devre 1-1 sona erdi.
İkinci devre de kaldığımız yerden devam ederken Messi, düşen tempoya 56’da isyan edercesine topu taşıyıp Villa'yı kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan golcüye son anda araya giren Varane izin vermedi. 57. dakikada Ronaldo'nun girişi ile hareketlenen Real Madrid gole çok yaklaştı. Son pasta isabet gelmeyince önce Morata sonra da Ronaldo topa dokunamadı.
64’te Ronaldo kazanılan serbest vuruşta maça imzasını atmaya çok yaklaştı. Hava yön değiştiren şutu Valdes son anda kornere tokatladı. Ronaldo 70’de soldan süratle ceza sahasına girip dar açıdan kaleyi denedi, şutu yan ağlarda kaldı.

Pepe ayağının dışı ile 74’te enfes bir pas attı. Topu önüne alan Alvaro Morata, Valdes'e takılınca skor değişmedi.
82'de ise sahneye kaptan çıktı. Kornerden gelen topla ön direkte buluşan Ramos'un kafası meşin yuvarlak filelerle buluşunca Real Madrid yeniden öne geçti. 87’de Ronaldo yine serbest vuruştan kaleyi denedi, bu defa gole direk izin vermedi.
Kalan dakikalardaki Barcelona baskısında Real Madrid savunması hata yapmayınca El Clasico ev sahibinin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Son düdükten sonra bir anda Bernabeu'nun çimlerinde gerginlik çıktı. Hakeme itiraz eden Barça kalecisi Valdes kırmızı kart gördü.
Bu sonucun ardından lider Barcelona ile Real Madrid arasındaki puan farkı 13’e indi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam