Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ali Ece yorumladı!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/12/2011 - 14:05 GMT+2

Ali Ece, futbolseverlerin sonucunu merakla beklediği El Clasico'yu Eurosport.com Türkiye'ye yorumladı.

ali ece

Görsel kaynağı: Eurosport

Öncelikle geçen sezonun ikinci yarısındaki futbol estetiği açısından dağın fare doğurduğu maçlardan farklı olmasını diliyorum. İkincisi hep "El Clasico" diyoruz ama Barcelona'lılar için adı "El Classic"; memleketimizdeki milyonlarca fanatik Barcelonalı buna nasıl tepki vermiyor şaşırıyorum!
Maça gelirsek; Real Madrid geçen sezonki "Inter görünümlü Real Madrid" defansif zincirlerinden boşaldı, iyi de oldu; bu sezon daha çok bütçesi sağlam bir Mourinho Porto'su tadı veriyorlar. Mourinho, yine 2. sezonunda ideal Mourinho futbolunu oyuncularına benimsetmeyi başardı: La Liga'da en çok ikili mücadele kazanan takım açık ara Real Madrid, ayrıca Barcelona'nın fark yaratan silahı olan topa sahip olma ve isabetli pas yüzdesi yakalama konusunda da geçen sezona göre %15'lik bir gelişme söz konusu; hatta bu kategorilerde Barcelona ile aralarında çok az fark kaldı. Bu Real Madrid geçen sezonki Real Madrid'e göre hem bu maçı kazanmaya hem de La Liga'da şampiyon olmaya çok yakın.
Barcelona'ya gelirsek: Hem yılların aşırı sıkışık maç temposu hem de kilit oyuncuların sakatlıkları Barcelona'nın bu sezona 5. viteste başlayamamasına sebep oldu. Takımın gizli kahramanları Pique-Puyol ikilisi çok az maçta beraber oynayabildiler. Bu süreçte Guardiola, Van Gaal-Cruyff-Bielsa felsefesinde bir 3-1-3-3'le iki kilit merkez savunması yokken durumu bence çok iyi idare etti. Ancak La Liga'da Real önlerinde ve bu maçı mutlaka kazanmaları gerekiyor. Messi-Ronaldo ikilisi dışında Xabi Alonso-Fabregas kapışması da maçı fazlasıyla etkileyecektir. Iniesta'nın üst üste ilk 11'de oynayabilecek kadar fit hale gelmesi, Di Maria'nın sanki hiç sakatlanmamış gibi kaldığı yerden devam etmesi gibi ofansif açıdan fark yaratan özel yetenekler de bu maçı daha da güzelleştirecektir (İnşallah).
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam