Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Barcelona Real Madrid ile oynayacağı El Clasico maçı öncesi sorunlarına çözüm arıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/10/2013 - 12:36 GMT+3

Eurosport İspanya’nın değerlendirmesine göre Katalan ekibi yarınki önemli mücadele öncesi kendisini bekleyen altı soruna çözüm arıyor.

FC Barcelona

Görsel kaynağı: Eurosport

Savunma hataları
Son oynanılan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Milan karşısında savunma hatatları can sıktı. Arjantinli oyuncu Mascherano’nun bireysel hatası gole sebep olmuştu. Barcelona Teknik Direktörü Tata’nın güçlü bir savnma hattı için sakatlıktan dönen Puyol’u oynatabileceğini düşünülüyor. Takımın sağ bekte Alves sol bekte Adriano ile başlayacağı tahmin ediliyor.
Iniesta’nın durumu
Iniesta’nın formu Barcelona için çok önemli bir yere sahip. İspanyol yıldız bu sezon sahada 952 dakika yer aldı. Son dönemde kontratı ile gündem gelen oyuncunun bu konuyu halletmesi formuna da pozitif olarak yansıyacaktır.
Performansın sonu
Neymar’ın takıma katılışıyla ileri uçta iyi bir performans gösteren Barcelona, Alexis ve Pedro’nun da katkılarıyla ilk maçlarda oldukça formda gözüktü. Ancak son maçlarda yaşanan gol sıkıntısı bu iyi performansın bittiği anlamına gelebilir ki bu Messi/Neymar/Alexis ya da Pedro üçlüsünü performansı El Clasico’da takımın en çok ithiyaç duyacağı alan olacaktır.
Topun dolaşımı
Barcelona, son oynadığı Osasuna ve Milan karşılaşmalarında sağlam savunmalarla karşılaştı. Katalan ekibi son yıllarda savunmaları açmakta zorlanıyor. Barcelonanın oyununa son yıllarda yapılan eleştiri ise hücumda çok fazla tahmin edilebilir olması.
Gol sıkıntısı
Sezona 10 karşılaşmada 33 gol ile başlayan Katalan ekibi sonrasında düşüşe geçti. Barcelona son oynadığı iki karşılaşmada yalnızca bir gol atabilirken çok önemli fırsatlardan yararlanamadı (Fabregas, Osasuna karşılaşmasında iki net fırsattan yararlanamamıştı). Takımın gol averajı iyi gözükse de Real Madrid karşısında yakaladıkları fırsatları gole çevirmek zorundalar.
Messi’nin sakatlığı
Sakatlığını tamamen atlatan Lionel Messi, Milan karşısında 90 dakika sahada yer aldı. Sakatlıktan sonra oynadığı ilk maçına ise Osasuna karşısında çıkmış ve 23 dakika süre almıştı. Messi’nin form durumu, El Clasico’da belirleyici olacaktır.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam