Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cristiano Ronaldo mahkemelik oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/08/2014 - 15:12 GMT+3

Yeni çıkardığı CR7 iç çamaşırı markasını Avrupa pazarından sonra Amerika'ya da sokmaya çalışan Cristiano Ronaldo hiç ummadığı bir sürprizle karşılaştı.

CR7 Underwear: Lissbon

Görsel kaynağı: Getty Images

2009'da Cristopher Renzi isimli bir girişimci, Amerika'da kendi tekstil markasını kurdu. İsim bulmakta zorlanan Renzi, kendi isminin ve soyadının baş harflerini alıp yanına da doğum günü olan 7 Ekim'den esinlenerek 7'yi ekledi. Yeni markasının ismi belli olmuştu: CR7
Yıl 2014. Dünyanın en ünlü isimlerinden Cristiano Ronaldo kendi iç çamaşırı markasını kurmaya karar verdi. İsmi de tabi ki CR7 oldu. Avrupa pazarına büyük marketing çalışmalarıyla açıldıktan sonra Amerika'yı da gözüne kestirdi. Yaz döneminde Real Madrid'in de Amerika'da kamp yapmasıyla orada bağlantıları oluşturmaya çalışacaktı fakat hiç düşünmediği bir engelle karşılaştı: Amerikalı CR7
Cristiano Ronaldo presents a new range of underwear (Getty)
Ronaldo'nun avukatı Amerikalı girişimciyi futbolcunun ününü kullanmak ve para koparmaya çalışmakla suçlasa da, Cristopher Renzi'nin yaptığı açıklamalara bakılırsa o Ronaldo'dan bihaber. Cristiano Ronaldo'nun ismini duyduğunu fakat CR7 kısaltmasından hiç haberi olmadığını söyleyen Renzi, avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada sadece yalnız kalmak istediğini ve ilk isim babasının, yani kendisinin, her zaman geçerli olacağını söyledi.
cristopher renzi
Cristiano Ronaldo'nun CR7 markası için anlaştığı tekstil firması JBS ise, Amerika Patent Bürosu'na başvurarak eski CR7 markasının iptal edilmesi gerektiğini, bunun oyuncunun ismiyle birebir çağrışım oluşturduğunu ve haksız kazanç ortaya çıktığını savundu. Bunun üzerine Amerika'daki CR7 firmasının sahibi Cristopher Renzi de ünlü futbolcu ve JBS firmasına dava açtı.
Davanın sonucunun ne olacağı merakla bekleniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam